Now Reading:
Ministar Horvat biskupu Radošu uručio odluku o donaciji gotovo 3.500 odjevnih predmeta
Full Article 2 minutes read

Ministar Horvat biskupu Radošu uručio odluku o donaciji gotovo 3.500 odjevnih predmeta

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat boravio je ovog petka u posjetu Varaždinskoj biskupiji i u ime Ministarstva tamošnjem biskupu mons. Boži Radošu, predsjedniku Caritasa Hrvatska, uručio odluku o donaciji 2.813 komada skijaških jakni i 654 komada skijaških hlača.

Riječ je o odjevnim predmetima koji su trajno oduzeti u kaznenom postupku, pravomoćnim rješenjem općinskog suda u Rijeci. Na taj način postali su vlasništvo Republike Hrvatske te su, temeljem odredbi Kaznenog zakona i Zakona o upravljanju državnom imovinom, predani na upravljanje Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Određeno je kako će se zaplijenjeni odjevni predmeti darovati u humanitarne svrhe, stoga je Ministarstvo odabralo Caritas Hrvatska kao krajnjeg korisnika koji će ove odjevne predmete raspodijeliti prema potrebama svojih korisnika, čime se ostvaruje socijalna komponenta djelovanja.

-Kad govorimo o pitanju aktivacije neiskorištene državne imovine, većini je prva asocijacija povezana s nekretninama i automobilima, međutim postoje i drugi, puno dostupniji predmeti u okviru državne imovine čijim stavljanjem u funkciju ujedno pomažemo našim građanima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Veliki dio tih predmeta svakako je odjeća i siguran sam da će donacija ove vrste – odjeće namijenjene zimskom vremenu i hladnijim danima koji su pred nama – biti od velike koristi Caritasu Hrvatska kao i njihovim korisnicima – istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

www.sjever.hr

20.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.