Now Reading:
Varaždinska županija: Danas 291 novi slučaj zaraze, preminulo šest osoba
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija: Danas 291 novi slučaj zaraze, preminulo šest osoba

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 692 uzoraka.

Među brisevima uzeti osobama sa simptomima udio pozitvnih je 51%, kod osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu je udio pozitivnih 21%, a kod osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje je udio pozitivnih 16%. Još prošli mjesec su ti udjeli bili više nego dvostruko manji.

Tri europske regije koje trenutno pokazuju najveći broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika su i dalje Varaždinska županija, te regija Pomurska u Slovenija i Međimurska županija, što dodatno potvrđuje naglašenu lokalnu transmisiju s obzirom da regije međusobno graniče.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 182 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 61 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 52 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu. Preminulo je 6 osoba pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 5 umrlo na respiratoru izravno od posljedica obolijevanja od COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 243 osoba.

U nastavku Stožer civilne zaštite Varaždinske županije ponovno šalje poveznicu na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje ukazuju što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/kratke-upute-sto-uciniti-ako-ste-pozitivni-na-koronavirus/

sjever.hr

19.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.