Now Reading:
Poduzetnicima isplaćeno 4 milijuna kn tzv. COVID potpora, uskoro isplata 9 milijuna kn za konkurentnost
Full Article 3 minutes read

Poduzetnicima isplaćeno 4 milijuna kn tzv. COVID potpora, uskoro isplata 9 milijuna kn za konkurentnost

Zagrebačka županija isplatila je za 597 poduzetnika sa svog područja čiji je rad bio obustavljen zbog lockdowna bespovratne potpore za očuvanje i poticanje poslovne aktivnost u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna. Uskoro kreće isplata dodatnih 9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje konkurentnosti.

„Ukoliko usporedimo Proračun koji smo definirali na početku 2020. godine i izmjene donesene kroz rebalans, onda se vidi da smo bespovratne potpore za poduzetnike podigli za 85 posto na ukupno 13 milijuna kuna“ – rekao  je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Natječaj za dodjelu takozvanih COVID-19 potpora bio je otvoren od 4.6. do 6.7.2020. godine, a namijenjen mikro subjektima malog gospodarstva čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine. Zbog velikog interesa poduzetnika sredstva u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna su se isplaćivala nakon obrade prijava u 5 navrata u razdoblju od kraja srpnja do studenog 2020.

U završnoj obradi su i prijave pristigle na  natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva s ciljem jačanja konkurentnosti koji je bio otvoren do 30. rujna 2020. godine.

Početak isplate dodatnih 9 milijuna kuna koje su predviđene ovim natječajem očekuje se početkom prosinca. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

www.sjever.hr 19.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.