Now Reading:
Zapalite svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Full Article 2 minutes read

Zapalite svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Hrvatska danas s velikim ponosom i dubokim poštovanjem obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te s posebnim pijetetom odaje počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata.

Blagdan koji se ove godine obilježava po prvi puta Hrvatski sabor je izglasao krajem 2019. godine izmjenom Zakona o blagdanima, spomendanima i narednim danima u Republici Hrvatskoj, a krajem veljače ove godine usvojen je i Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta jer ima posebno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti uspostave samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države te predstavlja simbol otpora, žrtve, pobjede i zajedništva odnosno obrane državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Žrtve Vukovara i Škabrnje, koje se danas na 29. obljetnicu stradanja s tugom, ali i ponosom prisjećamo, povezuje isti datum i potreba za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, kao zaloga budućnosti, humanosti, praštanja, zajedništva i etičnosti. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje  je neizbrisivo sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata, vojne i civilne, čiji su životi trajno ugrađeni u hrvatsku slobodu.

Tim povodom pozivamo sve građane Koprivničko-križevačke županije da zapale svijeće i lampaše  u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te za sve nestale i ubijene hrvatske branitelje.

www.sjever.hr/kckzz.hr 18.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.