Now Reading:
KRAPINSKE TOPLICE: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje! SVAŽIĆ -“Svatko od nas u sebi osjeća ranu našeg grada heroja”
Full Article 2 minutes read

KRAPINSKE TOPLICE: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje! SVAŽIĆ -“Svatko od nas u sebi osjeća ranu našeg grada heroja”

krapinske toplice

Mirno i dostojanstveno u Krapinskim Toplicama obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svijeće za sve poginule i preminule pripadnike Domovinskog rata zapalili su načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, općinski vijećnici s predsjednikom Općinskog vijeća Zvonkom Očićem te predstavnici branitelja s područja općine i branitelji koji se trenutno nalaze na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju.

Načelnik Ernest Svažić istaknuo je kako je Vukovar simbol hrvatske slobode i borbe za neovisnost.

„Dan sjećanja ove nam godine dolazi u vrijeme epidemiološke krize. Unatoč tome, važno je zapaliti svijeće i prisjetiti se vukovarske tragedije koja je hrvatskom narodu velika trauma. Svatko od nas u sebi osjeća ranu našeg grada heroja, ali i veliki ponos i zahvalnost prema svim ljudima koji su ga branili. Njihovo je herojstvo nemjerljivo jer upravo su njime, kao i svojom požrtvovnošću, doveli do toga da Hrvatska pobijedi u Domovinskom ratu”, istaknuo je općinski načelnik.

Najprepoznatljiviji simbol obrane, vukovarski Vodotoranj, ove je godine svečano otvoren nakon 3,5 godina obnove. Načelnik Svažić kazao je kako je Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ali i otpora jer je unatoč brojnim napadima ostao stajati. Izrazio je zadovoljstvo što je obnovi s 10.000 kuna pomogla i Općina Krapinske Toplice.

www.sjever.hr 18.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.