Now Reading:
KLANJEC: 29 svijeća za žrtve Vukovara i sve poginule i stradale u Domovinskom ratu
Full Article 2 minutes read

KLANJEC: 29 svijeća za žrtve Vukovara i sve poginule i stradale u Domovinskom ratu

29 godina nakon pada Vukovara ispred spomenika autoru hrvatske himne na glavnom gradskom trgu zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, potpredsjednik Gradskog vijeća Mladen Županić te predstavnici klanječkih branitelja, policajaca i vatrogasaca zapalili su večer uoči blagdana  kojim se cijela Hrvatska sjeća tragične sudbine i žrtve vukovarskih branitelja i njegova stanovništva u Domovinskom ratu 29 svijeća koje simboliziraju vukovarski Vodotoranj i stradanje vukovarskih žrtava.

Kolona sjećanja, bit će ove godine, iz znanih nam razloga, dobrim dijelom u našim srcima. Dobro je to mjesto za pokloniti se Gradu i njegovim herojima.

Na središnjem županijskom obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održanom ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, uz delegacije Krapinsko-zagorske županije i županijskih braniteljskih udruga, zamjenik gradonačelnika Klanjca Zvonko Sever zapalio je svijeću u ime svih građana Klanjca u znak sjećanja na herojski grad, njegove stanovnike i sve hrvatske branitelje.

www.sjever.hr/klanjec.hr 18.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.