Now Reading:
BISTRIČKI ZVUKOLIK Prvi put bez publike i izvan Marije Bistrice
Full Article 2 minutes read

BISTRIČKI ZVUKOLIK Prvi put bez publike i izvan Marije Bistrice

Međunarodno glazbeno natjecanje Bistrički zvukolik bit će održano i ove godine – uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali zbog epidemiološke situacije prvi put bez publike i to izvan Marije Bistrice.

Organizator Bistričkog zvukolika je Udruga Svesvir u kojoj ističu kako je zbog prostornih ograničenja na području Marije Bistrice, vezano uz provođenje najnovijih epidemioloških mjera, donijeta odluka da se ovo međunarodno natjecanje u izvođenju klasične glazbe prvi put održi izvan Marije Bistrice. Privremeni domaćin mladim glazbenicima će od 23. do 26. studenoga biti Glazbena škola Dugo Selo, koja će osigurati veliku dvoranu za samo natjecanje te u istoj zgradi i više dodatnih prostorija za ”usviravanje”, što će omogućiti sigurno i neometanje odvijanje natjecanja.

Izvedbe glazbenika u predviđenih desetak kategorija pratiti ocjenjivački sud koji se sastoji od 12 uglednih glazbenika, profesora na akademijama iz Hrvatske, Nizozemske, Slovačke, Španjolske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: Krešimir Seletković (skladatelj), Ida Gamulin (glasovir), Boris Lenko (harmonika), Cveto Kobal (flauta), Bank Harkay (rog), Vedran Tuce (klarinet), Mario Šincek (trombon), Luis Camacho Montealegre (Udaraljke), Miljenka Grđan (pjevanje), Martin Draušnik (violina), Jelena Očić (violončelo) i Tomislav Vukšić (gitara). Natjecanje će se održati bez publike, posebnih proglašenja pobjednika i koncerata ocjenjivačkog suda te će pojedinačne nastupe moći pratiti još samo mentori i obitelj samog natjecatelja.

Na prošlogodišnjem izdanju Bistričkog zvukolika sudjelovala su 124 glazbenika, dok se ove godine ipak očekuje značajno manji odaziv. Pobjeda u svakoj od kategoriji osigurava i novčanu nagradu, među kojima se ističe ona od 1.000 eura za najboljeg solista bez dobnog ograničenja. Organizator natjecanja posebno zahvaljuje svim sponzorima i donatorima, Općini Marija Bistrica i Krapinsko-zagorskoj županiji kao stalnim pokroviteljima Bistričkog zvukolika, Bluesun Hotelu Kaj i Osnovnoj školi Marija Bistrica na izvrsnoj suradnji i dugogodišnjem domaćinstvu, kao i Glazbenoj školi Dugo Selo kao ovogodišnjem domaćinu.

Podsjećamo kako se Bistrički zvukolik sastoji i od koncertne sezone, u sklopu koje su u Mariji Bistrici ove godine nastupili Vokalni ansambl Antiphonus, Splitski gitaristički kvartet te Krešimir Lazar i Krešimir Has.

www.sjever.hr

18.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.