Now Reading:
Vlada podupire izgradnju sveučilišnog kampusa u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Vlada podupire izgradnju sveučilišnog kampusa u Varaždinu

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjeća da smo nakon niza sastanaka; u Vladi RH, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije,.., sve bliže realizaciji izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu.

„Unazad pet godina ističemo da razvoj Grada Varaždina vidimo kao sveučilišnog grada. Iz godine u godinu tome smo sve bliži.

Jedini smo grad u Hrvatskoj u kojem djeluju dva sveučilišta; Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Sjever.

Pretprošle godine u sklopu Sveučilišta u Zagrebu otvoren je Studentski dom Varaždin, u prošloj godini zahvaljujući angažmanu premijera Plenkovića Sveučilištu Sjever dodijeljene su u vlasništvo prve nekretnine u Varaždinu u Optujskoj ulici, povećan proračun za 40 %,…

S obzirom da se o sveučilišnom kampusu raspravljalo i na sjednicu Vlade RH, jasno je da smo sve bliže početku realizacije i tog projekta.

Hvala svima uključenima u to, a posebno vodstvu FOI-ja (Blaženki Divjak, Vjeranu Strahonji, Nevenu Vrčeku, Nini Begičević Ređep i njihovim suradnicima)“, objavio je Stričak.

Na svojoj facebook stranici Vlada RH objavila je da su „povezivanje Hrvatske kroz gradnju Pelješkog mosta, dogradnja i opremanje hrvatskih bolnica, razvoj zračne luke Dubrovnik, ulaganje u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i izgradnja sveučilišnog kampusa u Varaždinu samo neki od projekata financiranih iz #fondoviEU koji mijenjaju Hrvatsku – doprinose rastu i razvoju lokalnih sredina te boljim uvjetima života za sve građane.“

sjever.hr

17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.