Now Reading:
U Varaždinu ispred vijećnice upaljene svijeće za žrtvu Vukovara i Škabrnje
Full Article 1 minutes read

U Varaždinu ispred vijećnice upaljene svijeće za žrtvu Vukovara i Škabrnje

U utorak, večer uoči državnog blagdana, ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Uz ime grada VUKOVARA lampione u obliku vukovarskog vodotornja su upalili gradonačelnik Ivan Čehok i župan Radimir Čačić, saborski zastupnici Natalija Martinčević i Anđelko Stričak, predsjednik županijske skupštine Alen Runac, zamjenici gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar, predstavnici Policijske uprave Varaždinske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon prigodnih govora gradonačelnika i župana, molitvu za sve poginule i nestale poveo je velečasni Stjepan Najman. Svečanost se odvijala dostojanstveno uz poštivanje mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom.

– Bez obzira na epidemiološku situaciju danas odajemo poštovanje i zahvalnost svim poginulim braniteljima koji su branili herojski Grad Vukovar.  Sama činjenica da je veliki broj naših sugrađana branio taj grad   služi na  ponos Varaždina i Varaždinske županije, ali i susjednog Međimurja, jer pripadnici policijskih postrojbi PU Varaždin, koja je tada obuhvaćala i Međimurje, bili su daleko najbrojniji u sastavu obrane Vukovara, osim samih građana toga grada – rekao je župan Čačić.

sjever.hr 17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.