Now Reading:
Pune ruke posla za podravske policajce – uhitili čak deset pijanih vozača, najpijanija 50-godišnja vozačica
Full Article 2 minutes read

Pune ruke posla za podravske policajce – uhitili čak deset pijanih vozača, najpijanija 50-godišnja vozačica

policija

Od 6. do 16. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 1.046 vozača, a alkotestirano je 700 vozača. Sankcionirana su 542 prometna prekršaja od čega 67 aktivnosti usmjerenih na sankcioniranje vozača zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Pod utjecajem alkohola u koncentracijama do 0,50 g/kg bio je jedan mladi vozač, pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg bila su 24 vozača, pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,00 do 1,50 g/kg bilo je 20 vozača, dok su pod utjecajem alkohola u koncentracijama iznad 1,50 g/kg bila 22 vozača.
Pod utjecajem alkohola bila su dva mlada vozača, jedan mladi vozač imao je koncentraciju do 0,50 g/kg alkohola u organizmu, a drugi mladi vozač koncentraciju od 0,50 do 1,00 g/kg alkohola u organizmu.

policija alkohol

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila četiri vozača, dok je 10 vozača bilo uhićeno. Provedeno je sedam žurnih prekršajnih postupaka, a dva vozača predana su u zatvor u Bjelovar.  

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 15. studenoga, u 0.35 sati, u Krešimirovoj ulici u Starigradu, kod 50-godišnje vozačice koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila. Vozačica je bila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora prometa, sankcionirana su i 272 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Nadalje, tijekom pojačanog nadzora prometa povodom proslave „Martinja“, zabilježeno je 16 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke i nadalje će se, posebice do kraja studenoga i tijekom prosinca, vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

www.sjever.hr

17.11 2020.

Input your search keywords and press Enter.