Now Reading:
Pravi jesenski tjedan
Full Article 2 minutes read

Pravi jesenski tjedan

Prema prognozi DHMZ-a danas na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima. Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je i ujutro moguć i poneki izraženi pljusak. Ujutro u središnjim predjelima lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, a još u prvom dijelu dana na jugu i jugo. Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno nepovoljne do nepovoljne, a tijekom dana će se postepeno poboljšavati. Spomenuto poboljšanje će se najviše odraziti na poboljšanju raspoloženja kod većine ljudi, te nešto lakšem podnošenju bolesti kod kroničnih bolesnika nego prethodnih dana.

U nastavku tjedna na Jadranu i višim predjelima većinom sunčano, a u nizinama unutrašnjosti lokalno magla i niski oblaci. U četvrtak se magla lokalno može zadržati cijeli dan, a ne može se isključiti ni duž obale. U petak porast naoblake, u unutrašnjosti mjestimice s kišom, u gorskim predjelima moguća je susnježica i snijeg, a malo kiše može pasti ponajprije na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu većinom slab, a u petak i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura s olujnim udarima na Jadranu tijekom srijede će oslabiti, a ponovno će zapuhati u petak. Temperatura zraka će se malo sniziti, osobito jutarnja.

sjever.hr / DHMZ

17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.