Now Reading:
Grad Krapina obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara
Full Article 2 minutes read

Grad Krapina obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo Grada Krapine predvođeno gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, zapalilo je svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini.

Gradonačelnik Gregurović istaknuo je da ove godine zbog epidemioloških razloga nisu u mogućnosti obilježiti Dan sjećanja tradicionalnim okupljanjem i programom u Parku Matice Hrvatske, pa počast odaju na gradskom groblju, skromno i dostojanstveno.

„Danas odajemo počast svim preminulim i poginulim branitelja koji su svoj život položili na oltar domovine prilikom najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti. Prisjećamo se i zahvalni smo i svim preživjelim braniteljima, što su nam svi zajedno omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Prisjećamo se i našeg grada heroja, našeg simbola otpora Vukovara koji je ostao stajati unatoč brojnim napadima i dao do znanja da se Hrvatska ne predaje”, istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Gradonačelnik je ujedno pozvao sve građane da Dan sjećanja obilježe bez okupljanja, već da zapale svijeće u svojim domovima i dostojanstveno se prisjete svih vojnika i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Uz gradonačelnik Gregurovića dio izaslanstva su bili i njegovi zamjenici Branko Varjačić te Dragutin Kozina.

sjever.hr 17.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.