Now Reading:
Varaždinska županija: Manji broj novozaraženih, a zbog kršenja mjera kazne za brojne vlasnike ugostiteljskih objekata
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija: Manji broj novozaraženih, a zbog kršenja mjera kazne za brojne vlasnike ugostiteljskih objekata

Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji dan povećao za novih 8. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 172 osobe s težom kliničkom slikom

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 167 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Time sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva i dalje ostaje na visokih 1499.

Testirano je ukupno 395 uzoraka. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 145 od testiranih 277 uzoraka što je 52 posto.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji dan povećao za novih 8. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 172 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 76 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 43 ih je u Klenovniku i 37 u Novom Marofu. Preminule su 2 osobe pozitivne na COVID-19, starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti.

S kućnog liječenja otpuštena je 171 osoba.

Od pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirano je ukupno 4962 slučaja. Aktivnih je trenutno 2277.
Tijekom vikenda su inspektori civilne zaštite vršili nadzor u ugostiteljskim objektima, te je zbog kršenja odluka o radnom vremenu i maksimalnom broju osoba u objektu izdano sedam prekršajnih naloga.
 
U nastavku donosimo poveznicu na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje ukazuju što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt:
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/kratke-upute-sto-uciniti-ako-ste-pozitivni-na-koronavirus/

foto: ilustracija

www.sjever.hr

16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.