Now Reading:
VARAŽDIN ZA VUKOVAR Ove godine bez zajedničkog paljenja lampiona – ne preporučuje se okupljanje građana
Full Article 1 minutes read

VARAŽDIN ZA VUKOVAR Ove godine bez zajedničkog paljenja lampiona – ne preporučuje se okupljanje građana

U utorak, 17. studenoga 2020. godine, s početkom u 17 sati, ispred Gradske vijećnice obilježit će se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

I ove godine program će se održati u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije te u suradnji s udrugama branitelja Domovinskog rata, ali će biti drugačiji nego dosad.
 
Naime, zbog epidemiološke situacije nije moguće uključiti sve sudionike, učenike, postroj povijesnih postrojbi. Upućena je molba da iz braniteljskih udruga prisustvuju po dva predstavnika udruga. Predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije obratit će se prisutnima kraćim prigodnim govorima, a molitvu za žrtve pale u Vukovaru povest će velečasni Stjepan Najman.

Radi poštivanja mjera, ovaj puta neće biti organizirano zajedničko paljenje lampiona već će oni biti zapaljeni uoči svečanosti. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina ne preporučuje okupljanje građana, a svi koji će ipak prisustvovati ovom događaju obavezni su držati odgovarajući razmak te nositi zaštitnu masku.

Dan kasnije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Varaždinske županije, u suradnji s Gradom Varaždinom, paljenjem svijeća i svetom misom obilježit će žrtvu Vukovara.

www.sjever.hr

16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.