Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Stiže kiša!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Stiže kiša!

Vrijeme danas bit će umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, u Dalmaciji i grmljavinom.

U prvom dijelu dana na kopnu magla, a povremene kiše već će biti na Jadranu i uz njega. U nastavku dana kiša će postupno zahvatiti i ostale predjele, a lokalno pritom može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Potkraj dana je i u Dalmaciji moguć poneki izraženi pljusak, a uz pad temperature u gorju može biti i snijega. Južni i jugozapadni vjetar će popodne okrenuti na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu jako jugo, a poslijepodne na sjevernom dijelu bura u jačanju. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 14. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 13, na Jadranu 14 i 18 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Kod osjetljivih ljudi je moguća pojava glavobolje, smanjenje koncentracije i radnog učinka, a daljnje pojačanje poteškoća kod reumatičara i plućnih bolesnika. Moguća je i povećana osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Vrijeme u nastavku tjedna 

U utorak postupno razvedravanje, a kiše još može biti u Dalmaciji i na istoku zemlje. Od srijede sunčanije, osobito na Jadranu i višim predjelima, dok u nizinama može biti magle i niskih oblaka. U četvrtak bi magla na kopnu mogla biti dugotrajna, a ne može se isključiti ni duž obale. Na kopnu će umjeren, prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar oslabjeti do srijede, pa uz noćnu vedrinu u gorju ponegdje može biti mraza. Umjerena i jaka bura s olujnim udarima na Jadranu će oslabjeti do četvrtka. Temperatura zraka će se malo sniziti, osobito jutarnja.

sjever.hr/dhmz 16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.