Now Reading:
Pume odale počast žrtvama Vukovara i Škabrnje – Nerer noćas kreće biciklom na put dug 300 kilometara
Full Article 3 minutes read

Pume odale počast žrtvama Vukovara i Škabrnje – Nerer noćas kreće biciklom na put dug 300 kilometara

U čast žrtvama Vukovara i Škabrnje, ali i zasebne policijske postrojbe PU varaždinske te sve ostale žrtve Domovinskog rata, članovi Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma danas su kod Križa zahvalnosti kod crkve sv. Nikole u Varaždinu položili ruže i upalili svijeće.

Podsjetimo, zasebna policijska postrojba PU varaždinske je postrojba koja je 11. rujna 1991. godine sa 185 policijskih službenika tadašnjih policijskih stanica Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Čakovec, upućena na ispomoć u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku, kao zamjena tadašnjoj grupi na ispomoć i gdje je ostala sve do pada Vukovara. Poginuo je 21 policijski službenik, petoro se vode kao nestali, 119 policijskih službenika odvedeno je u srpske koncentracijske logore Stajićevo, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Niš i Beograd, a ranjeno je 66 policijskih službenika.

-Sjećanja na Vukovar ne blijede, teško je zaboraviti sve te trenutke. Onda još nije bilo Puma, svi su bili u nekim drugim postrojbama, najviše u Tigrovima. Mi smo u vrijeme pada Vukovara bili na istoku Lijepe naše, nismo imali informacije o tome što se događa, sve smo saznali kad smo se vratili doma – rekao je Robert Puja, predsjednik Udruge.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja, Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma, član Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. mehanizirane bojne Pume, krenut će biciklom na put dug 300 kilometara, od Varaždina do Vukovara. Na dvodnevni će put krenuti u utorak, 17. studenoga.
-Njegova je želja bila da odvozi ovu rutu i mi smo mu pomogli koliko god smo mogli. Već je odvozio 5. kolovoza rutu od Varaždina do Knina, a znamo da su naši ljudi sudjelovali u borbama za i oko Vukovara, mnogi od njih se nisu vratili, a mnogi su završili u logorima. Ovo je gesta našeg Ivice koja je hvalevrijedna – rekao je Puja.

Ivica Nerer na put kreće noćas, u čast svim žrtvama Domovinskog rata.
-Poznavao sam mnoge ljude, poznajem i preživjele pa je to doprinos njima. Čast mi je da mogu u ovo doba korone sam otputovati i odati počast njima i njihovim obiteljima. Znam zašto idem – idem zbog hrvatskog naroda i svih građana, da se ovakve stvari ne bi nikad više ponovile. Nosi me srce. Put će biti težak, ali to je najmanje što mogu napraviti za naše branitelje – kazao je Nerer.

Osim kod Križa zahvalnosti, članovi Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma danas su počast žrtvama Domovinskog rata odali i kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu.

ak/sjever.hr

16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.