Now Reading:
Predsjednik Reformista Hrašćina Zoran Klemen apelira na potrebu boljeg korištenja turističkog potencijala općine
Full Article 2 minutes read

Predsjednik Reformista Hrašćina Zoran Klemen apelira na potrebu boljeg korištenja turističkog potencijala općine

Županijska organizacija Reformista Krapinsko-zagorske županije poslala je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:

„Općinski vijećnik Reformista i predsjednik Općinske organizacije Hrašćina ukazuje na nezadovoljstvo građana općine Hrašćina i članova Reformista općinske organizacije Hrašćina, zbog neiskorištenosti turističkog potencijala za Hrašćinski meteroit ( Zagrebačko železo ).

Vijećnik Zoran Klemen ističe da druge općine i gradovi u Krapinsko-zagorskoj županiji pokazuju iznimnu kreativnost da privuku turiste u svoj kraj, dok vladajući u općini Hrašćina potpuno zanemaruje činjenicu da je na području općine Hrašćina 26. svibnja 1751. godine pao željezni meteorit. Bio je to prvi ikad dokumentirani pad meteorita koji je serijom otkrića izmijenio tadašnju astronomsku znanost. Nakon tog događaja, pada meteorita u sakupljanje „svemirskog kamenja“ kreću, kraljevi skupljači, muzeji i Vatikan.

Reformisti općinske organizacije Hrašćina su mišljenja da vodstvo općina Hrašćina mora iskoristiti i promovirati opisani događaj i predmete koji su tada nastali, osmisliti priču te privući turiste jer na samom području općine ima mnogo turističkog potencijala. Razvojem turizma otvorile bi se mogućnosti za nova radna mjesta i povećanje prihoda ugostiteljima i poljoprivrednim gospodarstvima s našeg područja.

Reformisti općinske organizacije Hrašćina na čelu s predsjednikom Reformista općinske organizacije Hrašćina Zoranom Klemenom žele oživjeti priču jer nisu zadovoljni odnosom vladajućih općine Hrašćina prema iznimnom turističkom potencijalu.”

sjever.hr 169.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.