Now Reading:
Grad Pregrada izabran za studiju slučaja URBACT Secretariata
Full Article 3 minutes read

Grad Pregrada izabran za studiju slučaja URBACT Secretariata

URBACT Secretariat, kao organizacija zadužena za implementaciju i nadzor glavnih aktivnosti unutar URBACT Programa Europske unije, provodi studiju slučaja o mrežama za prijenos dobrih praksi odobrenih u sklopu samog programa, kako bi se donijeli ključni zaključci o metodama i alatima korištenim u prijenosu dobrih praksi između europskih gradova te kako bi se dobili odgovori na pitanja zašto su pojedine metode prijenosa uspješne, a pojedine ne.

Na prijedlog vodeće stručnjakinje mreže Marie Joao Filgueiras Rauch te nositelja projekta “Volunteering cities” grada Athineou (Cipar) za studiju slučaja u navedenom projektu izabran je Grad Pregrada, zbog izuzetnih rezultata ostvarenih u prijenosu dobre prakse ciparskoga grada Athienou u područjima jačanja participacije građana, promicanja međugeneracijske solidarnosti i volonterstva te društveno odgovornog poduzetništva.

Prema mišljenju vodeće stručnjakinje mreže Volunteering Cities Marie Joao Filgueiras Rauch, Grad Pregrada pokazao je izuzetnu volju, upornost i predanost postavljenim ciljevima te ostvario rezultate iznad očekivanja.

„Razlog zbog kojeg sam preporučila Grad Pregradu je ostvareno pravo „vlasništvo“  nad postavljenim ciljevima i predanost svih sudionika na lokalnoj razini (Grada, udruga,ustanova, poduzetnika, građana svih životnih dob) ostvarenju ciljeva. Takav angažman omogućio je Gradu Pregradi da ostvari izuzetne rezultate i nadiđe okvire dobre prakse ciparskoga grada Athienou, a primjeri i ideje korištene u Gradu Pregradi nadahnule su ostale partnere, uključujući i nositelja projekta u smjeru poboljšanja njihove dobre prakse. Od izuzetne važnosti u svemu tome bila je podrška, povjerenje i predanost gradonačelnika te Gradskog vijeća Grada Pregrade k postavljenim ciljevima, što je pridonijelo ostvarenju povjerenja i predanosti unutar same zajednice”, istaknula je u svojoj preporuci Maria Joao Filgueiras Rauch.

Za potrebe izrade studije slučaja, održan je online sastanak sa stručnjakom unutar URBACT-ovog Programa, Matthewom Baqueriza-Jacksonom, na kojem su sudjelovale službenice Grada Pregrade Marija Marjanović, kao koordinatorica projekta i Petra Vdović, kao koordinatorica za komunikaciju i odnose s javnošću, te ravnatelj gradskog Muzeja, dr. sc. Davor Špoljar, kao predstavnik URBACT Lokalne Grupe Grada Pregrade.

www.sjever.hr/pregrada.hr 16.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.