Now Reading:
ODAZOVITE SE Nova akcija darivanja krvi u Lepoglavi
Full Article 2 minutes read

ODAZOVITE SE Nova akcija darivanja krvi u Lepoglavi

GDCK Ivanec poziva sve građane da se uključe u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama restorana „Ivančica“ u Lepoglavi, u utorak, 17.11.2020. trajanja od 09:00 do 12:00 sati.

Akcija će se održati za građane šireg lepoglavskog područja u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave.

Dobrovoljno darivanje krvi posebno je bitno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji kako bi se osigurale dostatne količine zdrave krvi i na taj način pomogao neometan rad zdravstvenih ustanova. Kao što znamo broj bolesnih ljudi te onih u opasnosti razvijanja bolesti raste iz dana u dan, a zalihe krvi su vrlo oskudne. Stoga je bitnije nego ikad odazvati se na akcije DDK.

Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život!

Sukladno epidemiološkoj situaciji, najstrože će se poštivati sve zaštitne mjere što uključuje pravilnu dezinfekciju, zaštitnu opremu za djelatnike i darivatelje koji neće svoju imati, zračenje prostora i održavanje propisanog razmaka. GDCK Ivanec će se pobrinuti da se svi darivatelji osjećaju sigurno na ovoj i dolazećim akcijama, kako se broj darivatelja i prikupljenih doza ne bi smanjio za dobrobit svih nas.

Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok.

sjever.hr 15.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.