Now Reading:
Grad Varaždin priveo kraju projekt Spas III – ŠkolSka PrehranA za Sve
Full Article 1 minutes read

Grad Varaždin priveo kraju projekt Spas III – ŠkolSka PrehranA za Sve

Završetkom protekle školske godine 2019./2020., Grad Varaždin priveo je kraju projekt „ŠkolSka PrehranA za Sve – SPAS III“ kojim je već treću godinu zaredom osigurao prehranu za učenike osnovnih škola u riziku od siromaštva.

Temeljem uspješne prijave projekta, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije bilo je osigurano gotovo 1.000.000,00 kuna namijenjenih za prehranu 760 učenika varaždinskih škola.

Međutim, kako je već poznato, pandemija COVIDA-19 dovela je sredinom ožujka do zatvaranja škola, a time i školskih kuhinja, te je nastava preseljena u virtualnu sferu. Iako su se učenici nižih razreda krajem svibnja vratili u školske klupe i nastavili s prehranom, oko 45 posto financijskih sredstava ostalo je neutrošeno.

Ipak, Grad Varaždin nastavlja raditi na osiguravanju školske prehrane potrebitima te je u suradnji s dosadašnjim projektnim partnerima – sedam osnovnih škola, Centrom Tomislav Špoljar i Katoličkom osnovnom školom Svete Uršule – završio s prijavom novog projekta „SPAS IV“ za školsku godinu 2020./2021. u nadi da će varaždinski školarci, unatoč ovim izazovnim vremenima, što više nastave provesti u školskim klupama i uživati u osiguranim obrocima.

izvor: varazdin.hr

14.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.