Now Reading:
The Times uvrstio Hrvatsku među top tri najbolje destinacije na svijetu!
Full Article 3 minutes read

The Times uvrstio Hrvatsku među top tri najbolje destinacije na svijetu!

Hrvatska je uvrštena u top tri najbolje svjetske destinacije u kategoriji Best Country award 2020 koju popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodjeljuju za najbolje zemlje na svijetu.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju dodjela nagrade održana je virtualnim putem, a na njoj je sudjelovala direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

-Hrvatska svojom fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje naslov jedne od najboljih zemalja i iznimno nam je zadovoljstvo što je britanska javnost prepoznala našu kvalitetu. Već dugo znamo da je Hrvatska popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet hrvatskim destinacijama ono je čime se Britanci vole pohvaliti u društvu, do te mjere da neke ni odlazak u izolaciju nije pokolebao u namjeri putovanja i uživanja u našem mediteranskom bogatstvu. Ovaj uspjeh učvrstio je poziciju Hrvatske u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tržištu – izjavila je Reić, dodavši kako je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja „full of whim, vigour and sunshine“.

-S velikim zadovoljstvom primili smo vijest kako je Hrvatska proglašena jednom od najboljih zemalja na svijetu u 2020. godini. Nakon što smo prema podacima Eurostata ove sezone zauzeli vodeće mjesto na Mediteranu, ovo je dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju naša zemlja uživa na međunarodnom tržištu. Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti u Hrvatsku – istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U ovoj je kategoriji najboljom zemljom na svijetu proglašena Italija, dok je drugo mjesto pripalo Novom Zelandu, a treće Hrvatskoj. U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodijelila po osmi put, još su se našle neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se u 12 ostalih kategorija poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora. O konačnom pobjedniku odlučili su čitatelji koji su svojim glasovanjem ujedno sudjelovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

Podsjetimo, The Times & The Sunday Times spada među najutjecajnije tiskovine u Velikoj Britaniji koje su u ovoj godini dosegle rekordan broj od 16 milijuna čitatelja mjesečno putem print i online izdanja.

www.sjever.hr

13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.