Now Reading:
Mladim obiteljima građevinska zemljišta već za 30 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Mladim obiteljima građevinska zemljišta već za 30 tisuća kuna

Grad Koprivnica odlučio se na prodaju građevinskog zemljišta u Cvjetnoj ulici po povoljnijim cijenama kako bi potaknuo demografsku obnovu, urbanu regeneraciju naselja te smanjio iseljavanje mladih obitelji i pomogao građanima.

U Cvjetnoj je prodano šest građevinskih zemljišta površine od 573 do 661 četvornog metra. Zemljište su po cijenama povoljnijima za 50 posto mogle kupiti osobe mlađe od 45 godina koje nisu imale zadovoljavajući stambeni prostor. Grad je propisao uvjete za dodatni popust. Osobe koje imaju malodobno dijete dobile su dodatnih 10 posto popusta. Ako se radi o osobi s invaliditetom ili teškoćama u razvoju ili je član obitelji u toj kategoriji ili se radi o korisniku osobne invalidnine te korisniku doplatka za pomoć i njegu dobivalo se još 10 posto popusta.

Hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji smrtno stradalih ili nestalih branitelja također su ostvarivali 10 posto popusta. Osobe koje imaju status od posebnog interesa također su dobile 10 posto popusta. Građani su ukupno mogli ostvariti 80 posto popusta, a prodano je šest gradilišta. Tri su gradilišta prodana uz popust od 60 posto pa su cijene tih gradilišta od 53 tisuće do 60 tisuća kuna. Dva gradilišta prodana su po 44 tisuće kuna nakon što je obračunat popust od 70 posto. Jedno gradilište koštalo je svega 30 tisuća kuna nakon obračuna popusta u iznosu 80 posto. Svi kupci gradilišta prijavili su se i na APN. Obaveza vlasnika je u roku dvije godine ishoditi građevinsku dozvolu, a u roku devet godina dobiti uporabnu dozvolu.

Uskoro nova povoljnija gradilišta i na Podolicama

Grad je, zbog iznimnog interesa građana za kupnju građevinskih zemljišta u Cvjetnoj, odlučio da će se prodavati i građevinska zemljišta na Podolicama. Tamo se nalazi osam gradilišta veličine od 527 do 921 četvornog metra. Neka od tih gradilišta u budućem će se razdoblju prodavati po povoljnijim cijenama. Ovim potezima Grad motivira mlade obitelji na život u Koprivnici.

sjever.hr 13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.