Now Reading:
GRADONAČELNIK KOPRIVNICE JAKŠIĆ: Građani samo žele rješenja za svoje probleme i žele bolji život za sebe i svoju djecu
Full Article 2 minutes read

GRADONAČELNIK KOPRIVNICE JAKŠIĆ: Građani samo žele rješenja za svoje probleme i žele bolji život za sebe i svoju djecu

Vlada je u četvrtak objavila Nacrt prijedloga Nacionalne razvojne strategije do 2030. Strategija, uz ostalo, predviđa rast BDP-a sa 65 na 75 posto europskog prosjeka, podizanje konkurentnosti, rast izvoza, ulaganja, jačanje otpornosti na krize, zelenu i digitalnu tranziciju te ravnomjeran regionalni razvoj.

O tome je u emisiji Otvoreno HRT-a govorio i SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Naglasio je kako svi žele da Hrvatska bude 2030. bolje, uspješnije i uređenije društvo te smatra da oko toga stvarati političke podjele ne bi bilo dobro.

Strategija koja je prezentirana je esejski jedan jako dobar dokument koji će potpisati svatko od nas, rekao je Jakšić. No, Jakšić je naglasio kako smo ipak zakasnili te je pred nama planiranje operativnih planova o kojima će ovisiti koliko ćemo sredstva povući iz EU fondova te da ćemo ovdje trebati biti bolji i uspješniji ako želimo napraviti pomake.

Jakšić je rekao kako se ulaskom u EU ipak pita gradove i županije za mišljenje te da država više nije centralizirana. ‘Građani samo žele rješenja za svoje probleme i žele bolji život za sebe i svoju djecu’, naglasio je.https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/rasprava-o-nacionalnoj-razvojnoj-strategiji-u-otvorenom-hdz-i-sdp-se-slozili-da-svi-zele-da-se-2030-zivi-bolje-20201112

www.sjever.hr/T portal 13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.