Now Reading:
Asfaltirane sanirane lokalne nerazvrstane ceste u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u MO Lepoglava
Full Article 2 minutes read

Asfaltirane sanirane lokalne nerazvrstane ceste u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u MO Lepoglava

Ovih se dana na području Grada Lepoglave točnije u Ulici svetog Ivana te u Ulici Gorica na području Mjesnog odbora Lepoglava kraju privodi projekt sanacije dvaju klizišta odnosno sanacija klizištima oštećenih tamošnjih lokalnih nerazvrstanih cesta.

Nakon uspješno odrađenih opsežnih radova sanacije postojećih oštećenja te provedenim građevinskim zahvatima koji bi trebali spriječiti pojavu novog klizanja tla, a time i nastanak novih oštećenja, položen je oko 500 metara novog asfaltnog tepiha – 337 metara na lokalnoj nerazvrstanoj cesti u Ulici svetog Ivana te 167 metara na lokalnoj nerazvrstanoj cesti u Ulici Gorica.

– Područje Grada Lepoglave je brdsko-planinsko područje i zbog takve konfiguracije terena često dolazi do pojave klizišta koja u velikoj mjeri oštećuju postojeću komunalnu infrastrukturu za čiju sanaciju Grad Lepoglava posljednjih godina izdvaja značajna sredstva. Unatoč financijski zahtjevnim projektima, nastojimo sanirati sva nastala klizišta i oštećenja na komunalnoj infrastrukturi koja služi građanima. Činimo to vodeći se brigom za građane i njihove potrebe. U ovom slučaju, građanima ovog dijela Grada Lepoglave omogućili smo ponovno nesmetano kretanje odnosno korištenje ovih dviju lokalnih nerazvrstanih cesta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući kako je sanacija oštećenja nastalih klizištima u najvećem broju slučajeva vraćanje situacije na stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta.

– Bilo bi bolje kada bismo sredstva koja ulažemo u sanaciju klizišta ulagali u druge komunalne projekte i tako dodatno razvijali komunalni standard, no svjesni smo potreba građana. Ipak, za provedbu projekta sanacije klizišta potrebna sredstva nastojimo osigurati i iz drugih izvora kao što smo to učinili i u ovom slučaju – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Ugovorena vrijednost radova sanacije klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica iznosila je 1.617.968 kuna. Grad Lepoglava je za realizaciju ovog projekta ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70 % ukupnog iznosa troškova njegove provedbe.

sjever.hr

13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.