Now Reading:
Afera Fimi media: Varaždinac Maček, bivši glasnogovornik Sanaderove vlade, jedini oslobođen – Sanader kriv, HDZ „odgovoran”
Full Article 1 minutes read

Afera Fimi media: Varaždinac Maček, bivši glasnogovornik Sanaderove vlade, jedini oslobođen – Sanader kriv, HDZ „odgovoran”

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je proglašen krivim i nepravomoćno kažnjen s osam godina zatvora za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki u aferi Fimi media, piše HRT.

U ponovljenom suđenju krivima su proglašeni i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, koji je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci, te blagajnica Branka Pavošević, osuđena na jednu godinu i 4 mjeseca.

Bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i stranke, Varaždinac Ratko Maček nije kriv i oslobađa se svih optužbi.

HDZ, u čiji se crni fond navodno slijevao dio izvučenog novca, sud je proglasio “odgovornim”. Kako je objavljeno, HDZ je nezakonito stekao ukupno 14,6 milijuna kuna, u proračun trebaju uplatiti oko 10, a ostatak im je već blokiran, odnosno položen na dva računa. Uz to su kažnjeni sa 3,5 milijuna kuna, piše HRT.

Na izricanju presude rečeno je da je Sanader organizirao grupu ljudi za kriminalnu djelatnost, za nezakonito pribavljanje novca i prikrivanje toga.

HDZ je odgovoran na temelju toga što su počinili tadašnji predsjednik stranke Sanader i blagajnica Pavošević.

Odvjetnici su najavili žalbe, a više o ovoj temi pročitajte ovdje

www.sjever.hr/HRT

13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.