Now Reading:
Grad Lepoglava izdvojio 20.000 kuna za nabavku opreme za liječenje oboljelih od COVID-a 19
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava izdvojio 20.000 kuna za nabavku opreme za liječenje oboljelih od COVID-a 19

Grad Lepoglava jedan je od članova konzorcija koji čine jedinice lokalne samouprave uključene u projekt “Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području konzorcija Donja Voća” koje su udružile snage i prikupile ukupno 180.000 kuna te ih donirale Općoj bolnici Varaždin za kupnju opreme nužne za liječenje pacijenata od bolesti uzrokovane virusom COVID – 19. Grad Lepoglava je u navedenoj inicijativi sudjelovao s donacijom od 20.000 kuna.

– Sudjelovanjem u ovoj inicijativi Grad Lepoglava nastavlja pružati konkretnu podršku borbi s epidemijom koja nas je pogodila, a koje nisu pošteđeni ni naši građani. Već ranije smo samostalno nabavili te podijelili opremu za zaštitu građana te medicinskog osoblja. Također, donijeli smo i niz mjera koje bi trebale pomoći onima, prije svega gospodarstvenicima, koji trpe dodatne štete od ove epidemije – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Navedeni konzorciji koji je pokrenuo i realizirao ovu inicijativu, uz Grad Lepoglavu, čine općine Donja Voća, Bednja, Cestica, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica.

– Želimo pomoći Općoj bolnici Varaždin i medicinskim djelatnicima čije zdravstvene usluge ove godine u većoj mjeri zbog koronavirusa koriste građani s našeg područja. Broj pozitivnih i preminulih osoba povećava se u zadnjim tjednima, kao i broj osoba kojima je potrebno liječenje te se nadamo da će prikupljena sredstva pomoći u prevenciji daljnjeg širenja bolesti te unaprijediti liječenje pacijenata iz naše županije. Koristimo priliku i upućujemo zahvalu svom medicinskom i pomoćnom osoblju na značajnim naporima koje ulažu, jer njihov trud i nastojanje očuvanja zdravlja svih naših građana zaslužuje svako poštovanje – poručuju iz konzorcija.

sjever.hr 12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.