Now Reading:
Zagrebačkom Muzeju čokolade nagrada i nominacija
Full Article 2 minutes read

Zagrebačkom Muzeju čokolade nagrada i nominacija

Muzej čokolade Zagreb u nešto manje od godinu dana svog postojanja prisustvovao je na različitim festivalima i natjecao se u različitim kategorijama za nagrade koje su se ticale inovacija u polju kulturnog turizma.

S osobitim zadovoljstvom su objavili da je Muzej čokolade Zagreb izabran za BIG SEE TOURISM AWARD 2020. te je također nominiran za Grand prix u kategoriji „Creative story and identity as experience“.

„Muzej je nominiran i izabran za nagradu od strane BIG SEE tima što nam je velika čast. BIG SEE platforma ima za cilj prepoznati potencijal i kreativnost u svim sferama i sektorima, od arhitekture do dizajna, umjetnosti, kulture, sporta, znanosti sve do poduzetništva. Svake godine okuplja ljude iz kreativne industrije i poduzetništva iz svih 19 zemalja jugoistočne Europe kroz BIG SEE inicijative – nagrade, konferencije, festivale i izložbe“, ističe se u priopćenju.

„Muzej čokolade Zagreb specijaliziran je za interpretaciju povijesnog, geografskog i kulturološkog značaja čokolade. Kao autori stalnog postava suprug Domagoj I. Cerovac i ja osmisli smo koncept postava, a za dizajn i scenografske elemente angažirali smo dizajnericu Željku Zrnić. Jako nam je bitno da uz širu javnost i stručnjaci odlično reagiraju na inovativni način na koji smo predstavili povijest omiljene slastice“, pojasnila je vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac.

Stalni postav Muzeja podijeljen je u sedam prostorija. Kretanje kroz Muzej predstavlja šetnju kroz dugačku i bogatu povijest omiljene slastice. Scenografija svake prostorne jedinice pomno je promišljena kako bi stvorila jedinstvenu atmosferu i prenijela duh određene vremenske epohe važne u povijesnom razvoju čokolade. U službi kreiranja tog jedinstvenog osjećaja su boje, materijali, rasvjeta, mirisi, okusi kao i glazbena podloga.

Poseban naglasak stavljen je na interaktivnost pa se u stalnom postavu nalaze mjesta na kojima posjetitelji na razne načine mogu testirati svoja osjetila kroz zabavne i poučne zadatke.

Ova nagrada za Muzej čokolade osim priznanja za do sada ostvareni rad predstavlja i poticaj za daljnja stremljenja ka izvrsnosti u muzeološkom i širem društvenom aspektu.

Više o Muzeju čokolade Zagreb saznajte na: www.muzejcokolade.hr

sjever.hr

28.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.