Now Reading:
VELIKE KAZNE Vozili pijani – kažnjeni s 15.000 i 11.700 kuna
Full Article 3 minutes read

VELIKE KAZNE Vozili pijani – kažnjeni s 15.000 i 11.700 kuna

Tijekom vikenda, od 23. do 26. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke nisu zabilježene prometne nesreće.

Tijekom vikenda ukupno su sankcionirana 254 prometna prekršaja od čega 50 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, četiri vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 23. listopada, u 10.06 sati, na državnoj cesti broj 28 u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u subotu, 24. listopada, u Kenđelovcu u 1.48 sati, krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 25. listopada, u 00.40 sati, u Ulici Medvrti u Molvama, kod 41-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci.

Ističemo i zaticanje 35-godišnjeg vozača koji je u subotu, 24. listopada, u 20.05 sati, u Ulici Matije Gupca u Đurđevcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,49 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u prometa u činjenju prekršaja zatečena su četiri recidivista (alkohol).

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 49 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno 15 prekršaja od čega devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 4, 0,50 do 1,00 g/kg – 3, 1,00 do 1,50 g/kg – 1, više od 1,50 g/kg – 1), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i tri prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 24. listopada, u 18.30 sati, na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kada je 21-godišnji, mladi, vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila.

Ističemo i mladu, 23-godišnju, vozačicu koja je u nedjelju, 25. listopada, u 1.20 sati, u Ulici braće Radića u Koprivnici, upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,95 promila. Vozačica je isključena iz prometa.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu, odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala.

sjever.hr 26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.