Now Reading:
Varaždinski Reformisti darivanjem krvi obilježili Nacionalni dan dobrovoljnih darivatelja krvi
Full Article 2 minutes read

Varaždinski Reformisti darivanjem krvi obilježili Nacionalni dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Gradska organizacija Reformista Varaždin održala je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Prenosimo priopćenje:

„Dan dobrovoljnih darivatelja obilježava se kao spomen na prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, koje je bila organizirano 25. listopada 1953. godine u Sisku.
 
Reformisti ovaj dan obilježavaju od samog osnutka stranke, a prema riječima današnjih darivatelja obilježavati će ga koliko god će im to zdravstvene prilike dozvoljavati.
Prošli tjedan u Županijskoj palači zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije Varaždin Robert Vugrin primio je dobrovoljne darivatelje krvi, a danas je ponovno istaknuo kako se iskreno zahvaljuje svakom građaninu koji se odluči na ovaj humani čin.

-Dobrovoljni darivatelji ne znaju kome daju život, kome daju zdravlje, daju dio sebe i omogućavavaju da netko normalno i kvalitetno nastavi živjeti. Na prošlotjednom prijemu sam naglasio kako su dobrovoljni darivatelji uzor našeg društva, ovim putem im još jednom čestitam i zahvaljujem na svakoj kapi krvi koju su darivali – rekao je predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin Robert Vugrin.

Reformisti ovim putem upućuju veliku zahvalu svom medicinskom i nemedicinskom osoblju na trudu i požrtvovnosti za građane Varaždina i Varaždinske županije u ovo izazovno vrijeme.”

www.sjever.hr

26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.