Now Reading:
LUKSUZAN, MODERAN I VRHUNSKI OPREMLJEN Pogledajte kako izgleda novi dom za starije u nemoćne u Zaboku
Full Article 4 minutes read

LUKSUZAN, MODERAN I VRHUNSKI OPREMLJEN Pogledajte kako izgleda novi dom za starije u nemoćne u Zaboku

Krapinsko-zagorska županija bogatija je za još jedan dom za starije i nemoćne. Riječ je o luksuznom domu „Leonardo” u Zaboku, povodom čijeg je otvorenja danas održana konferencija za medije. Riječ je o privatnoj investiciji tvrtke Eti-inženjering iz Zaboka, a vlasnik doma je obitelj Galić.

Ravnatelj doma Goran Galić kazao je kako je kroz nekoliko godina projektiran i izgrađen luksuzan, moderan i tehnički vrhunski opremljen objekt. Zahvalio je svima na podršci i nesebičnoj pomoći u savjetovanju te zaposlenicima na ukazanom povjerenju i strpljenju.

– Uz iznimno zalaganje i stručnost vjerujemo da ćemo postaviti neke nove, više, do sada možda još neostvarene standarde u kvaliteti usluge skrbi za naše korisnike, a oni su to sigurno i zaslužili – rekao je Galić.

Cijene smještaja ovise o kategorizaciji odnosno stupnjevanju korisnika te broju kreveta u pojedinoj sobi.

– Poslovanje smo započeli promotivnim, ali poslovno održivim cijenama jer se radi o potpuno privatnom kapitalu gospodina Šimaga, bez ikakvih subvencija, a kao glavni adut u tržišnom natjecanju ističemo beskompromisno pružanje vrhunske usluge, u najmanju ruku prema poznatim europskim standardima – dodao je te kazao da je najniža promotivna cijena 5.000 kuna u četverokrevetnoj sobi.

Trenutno je sedmero ljudi u domu, rezervirano je još 15 mjesta, a u zakupu je pola objekta.

– Vjerujemo da bismo mogli do siječnja mogli popuniti smještajni kapacitet od 45 osoba. Tada bismo radili aneks ugovora o zakupu i proširili se na kompletan objekt – rekao je Galić.

Otvorenju je prisustvovao i župan Željko Kolar:

– Tko čeka taj dočeka. Ali je vrijedilo, jer je ovakav objekt itekako potreban na području Krapinsko-zagorske županije. Apsolutno sam uvjeren da će do sredine sljedeće godine najkasnije svih 96 kreveta biti u funkciji. Jer potrebe za smještaj naših baka i djedova, majki i očeva ima. Cijeli ovaj period kad smo čekali otvorenje doma bilo je puno upita. Vjerujem da će se popunjenost vrlo brzo realizirati.

Dodao je i kako je privatna investicija, bez potpora, bez subvencija države, uvijek teška.

– Zbog toga je i ova trajala duže nego je potpisano ugovorom. Gledajući opću društvenu korist, Županijska skupština je produživala ugovor. I danas, kad stojimo pred jednim od najmodernijih domova u RH, donijeli smo dobru odluku i isplatilo se čekati. Grad Zabok s ovakvom investicijom ulazi na kartu gradova u RH koji imaju najmodernije i najbolje opremljene domove za starije i nemoćne osobe. Uz sve što Zabok ima, daje još na kvaliteti života u gradu, a isto tako na području KZŽ. Danas je dobar dan za Krapinsko-zagorsku županiju bez obzira što imamo velik broja zaraženih sugrađanki i sugrađana – rekao je župan Kolar i dodao da će otvaranje ovakvog objekta ostati dugoročno zabilježeno u budućim monografijama županije.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, dodao je da se radi o neophodnoj ustanovi za građane Zaboka, ali i cijele županije, a s obzirom na kvalitetu usluge i prostora i šire.

Vlasta Hubicki, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije rekla je kako se očekuje iznimna kvaliteta.

– Županijska skupština je možda donosila i kontroverznije odluke produžavajući rokove gradnje, međutim Dom je tu i nadam se da će biti ispunjen. To ne remeti da će Ministarstvo socijalne skrbi morati u svim svojim novim odlukama i zakonski to popratiti da ipak socijalni dio bude zadovoljen i da se očekuje da uz subvencije budu sagrađeni domovi – istaknula je Hubicki.

Zadovoljan otvorenjem doma je i investitor, vlasnik tvrtke Eti-inženjering d.o.o. Zabok Josip Šimag:

– Poslije dosta muke, dosta rada, uspjeli smo završiti dom za starije i nemoćne osobe. Nadam se da će predstavnici lokalne zajednice biti na pomoći ravnatelju da dom može funkcionirati na dobrobit cijele lokalne zajednice. Mi kao vlasnici objekta bit ćemo uvijek na raspolaganju.

Novi je objekt blagoslovio župnik Marijan Culjak.

m.furlan/sjever.hr 26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.