Now Reading:
Karijera se može razvijati i online – 1800 FOI studenata prepoznalo vrijednost 9. Tjedna karijera!
Full Article 3 minutes read

Karijera se može razvijati i online – 1800 FOI studenata prepoznalo vrijednost 9. Tjedna karijera!

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, uspješno je završio deveti TJEDAN KARIJERA, koji se, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera, održao od 19. do 23. listopada 2020. godine.

Tjedan karijera je networking event, namijenjen studentima svih godina i smjerova studija FOI-ja, koji spaja studente i njihove buduće poslodavce, upoznaje studente s novinama i trendovima na tržištu rada te im omogućuje razvoj poslovnih vještina.

U bogatom programu koji je uključivao gotovo 70 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke, 1800 studenata imalo je prilike upoznati se s predstavnicima čak 36 partnerskih poduzeća FOI-ja i sudjelovati na jednoj od 5 stručnih panelica i 23 radionice. Glavna panel diskusija organizirana je u partnerstvu s Netokracijom u okviru njihovog projekta Digitalna karijera. Bila je posvećena uspješnim tech poduzetničkim pričama, posebice u krizna vremena, a sudjelovali su dekanica FOI-ja, prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te Albert Gajšak (Circuitmess), Nikola Kapraljević (Infinum), Katarina Lovrenčić (Infobit) i Filip Cindrić (Nanobit).

Tijekom Tjedna karijera studenti su ocjenjivali aktivnosti na kojima su sudjelovali te su kao najbolje radionice na stručne teme ocijenili radionice tvrtki Erste banke, Emil Frey Digital, GlobalLogic, Factory i Speck.

Kroz četiri online pitcha poslodavci su se predstavili na zanimljiv i inovativan način kako bi studente zainteresirali za buduću karijeru upravo u svojim krugovima. Studenti su najboljima ocijenili pitcheve tvrtki GlobalLogic, Infinum, Factory i CROZ. Kroz individualne razgovore s poslodavcima na Karijernom španciru, preko 300 studenata rezerviralo je vrijeme i porazgovaralo s poslodavcima 1 na 1.

-Kroz Karijerni špancir potičemo studente da razgovaraju s poslodavcima o temama koje ih zanimaju – o obaveznoj stručnoj praksi koju FOI ima na diplomskom i preddiplomskom studiju, suradnji s poslodavcem na temi njihovog završnoj ili diplomskog rada, mogućnosti zaposlenja ili dobivanju više informacija o radnim mjestima koje poslodavac nudi. Studente smo dodatno pripremili i educirali prije Karijernog špancira kroz posebno prilagođene karijerne aktivnosti koje organizira CPSRK – ističe doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra.

FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca.
-Cilj nam je obrazovati studente u skladu s potrebama današnjice. Vrijednost znanja naših studenata potvrđuju poslodavci s kojima intenzivno surađujemo na unaprjeđenju obrazovnih metoda koje koristimo na Fakultetu. Studente već na preddiplomskoj razini povezujemo s poslodavcima kroz stručnu praksu u obliku job shadowinga i modela učenja kroz rad čime im pomažemo da naprave osvještenije odabire daljnjeg karijernog razvoja – naglasila je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

FOI nastavlja odličnu suradnju s atraktivnim hrvatskim tvrtkama i kroz akademsku godinu, kroz partnerstva na brojnim projektima, putem pozvanih predavanja, radionica, stručnih vježbi i sl., a kojima će aktualizirati i modernizirati proces studiranja i studente staviti u ravnopravni položaj s njihovim vršnjacima iz drugih zemalja.

www.sjever.hr

26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.