Now Reading:
Virus ušao u OB Zabok. 20-ak zaraženih pacijenata smjestit će se na poseban kat, a u bolnici se sve radi da se raščisti situacija!!!!
Full Article 2 minutes read

Virus ušao u OB Zabok. 20-ak zaraženih pacijenata smjestit će se na poseban kat, a u bolnici se sve radi da se raščisti situacija!!!!

bolnica zabok

Kao i u nizu zdravstvenih ustanova širom Hrvatske, i u OB Zabok došlo je do proboja virusa. Ravnatelj Tihomir Vančina Pojasnio je kako je do ulaska virusa došlo preko pacijenata koji su primljeni na odjel kardiologije i pulmologije i koji tada nisu pokazivali simptome.

No, rezultati testova, koji su došli tek za nekoliko dana, pokazali su da su pacijenti pozitivni na Covid i tada je već došlo do širenja virusa. Sada je, naglasio je Vančina, zaraženo 20-ak pacijenata i oni će biti smješteni na posebnom katu bolnice.

Vančina umiruje javnosti ističući da će svi oni pacijenti, čije stanje zahtijeva bolničko liječenje, ostati u bolnici dok oni koji imaju blage simptome, i čija je zdravstvena slika dobra, biti će otpušteni svojim kućama uz propisanu mjeru samoizolacije u dogovoru s epidemiolozima.

Otpuštanje pacijenata i njihov transport kući radi se u dogovoru s obitelji. Točnije, po pojedine pacijente stižu članovi obitelji, dok onima, koji nemaju tu mogućnost. prijevoz osigurava OB Zabok.

Vannčina ističe kako je ova mjera nužna da se raščisti situacija u bolnici budući je u ovom trenutku i pet djelatnika OB Zabok zaraženo Covidom dok ih je 34 u samoizolaciji. Što se tiče pacijenata u ovom trenutku niti jedan od njih ni na respiratoru odnosno kisiku. Ponovio je da problem bolnici predstavlja relativno sporo stizanje rezultata testiranja iz Zagreba. Zaključio je da će se ta situacija riješiti na način da se dio testova radi u zavodima za javno zdravstvo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

s.kalajdžija/sjever.hr 24.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.