Now Reading:
Župan Koren održao Kolegij pročelnika – u fokusu epidemiološka situacija
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao Kolegij pročelnika – u fokusu epidemiološka situacija

Župan Darko Koren održao je redovan Kolegij pročelnika upravnih tijela, kojem su prisustvovali zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela. Na kolegiju je raspravljano o pripremi organizacije 21. elektronske sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i 22. sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Župan je na kolegiju pojasnio kako, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, održavanje sjednica predstavničkog tijela se sukladno uputama Ministarstva uprave i pravosuđa može organizirati putem tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu te kako je u tom pogledu potrebna izmjena Poslovnika o radu predstavničkih tijela. Stoga će se, kazao je župan, na 21. elektronskoj sjednici Županijske skupštine na dnevnom redu naći donošenje Poslovničke odluke o dopuni Poslovnika Županijske skupštine Koprivničko- križevačke županije kojom će se dodatno definirati način rada Županijske skupštine u novonastalim okolnostima, a u kojima postoji vjerojatnost da članovima Županijske skupštine zbog zdravstvenog stanja bude određena mjera samoizolacije. Promjenom Poslovnika, pojasnio je župan, članicama i članovima Skupštine će se omogućiti sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem.

Na kraju kolegija pročelnice i pročelnici izvijestili su župana i zamjenika o aktualnostima i provođenju projekata u radu svojih upravnih odjela, a župan je još jednom pozvao na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje epidemioloških mjera, kako u poslovnom, tako i u privatnom okruženju. U situaciji kada svjedočimo povećanju broja oboljelih osoba i na području Koprivničko-križevačke županije, najvažnije je smanjiti rizik od naglog širenja zaraze koronavirusom, a to se može samo striktnim pridržavanjem svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se na taj način očuvalo zdravlje kako zaposlenika Županijske uprave i njihovih obitelji, tako i stanovnika županije, zaključio je župan na kraju sastanka.

www.sjever.hr

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.