Now Reading:
Na novom rotoru kod groblja u Varaždinu Čehok najavio izgradnju još tri
Full Article 2 minutes read

Na novom rotoru kod groblja u Varaždinu Čehok najavio izgradnju još tri

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok s direktorom Parkova Alenom Runcem te suradnicimau petak je otvorio novi rotor u gradu, onaj na raskrižja Ulice Ratimira Hercega, Ulice Gustava Krkleca i Hallerove aleja, kod gradskog groblja.

Radovi su započeli 20. srpnja 2020. godine, a vrijednost investicije je 2.960.000 kuna. Kompletno je rekonstruirano raskrižje sa svom pripadajućom infrastrukturom – plin, vodovod, kanalizacija, djelomice električna mreža i elektronička komunikacijska infrastruktura. Prometna signalizacija prilagođena je novom prometnom rješenju te su uređene zelene površine.

– Ovo je jedna od bitnijih prometnica u gradu. Rješenje struke je dobro i promet je protočniji. Sada nema zastoja. Uređeno je hortikulturno i s malim vodoskokom. To nije ništa preskupo ni pretjerano. Ovo je ipak reprezentativni prostor, sjedište Parkova, naše groblje. Uredili smo i instalacije jer tu idu glavni vodovi – rekao je Čehok.

Parkovi su bili zaduženi za hortikulturni dio i vodoskok.

– Zahvaljujem svim vrijednim radnicima Parkova koji su radili i subotama i nedjeljama. Ovako sada izgleda jer je jesen. Međutim na proljeće, kad vegetacija krene, bit će prekrasno i siguran dam da će Varaždinci biti izuzetno zadovoljni – kazao je Runac.

Čehok je najavio da je sljedeći rotor koji će se graditi onaj na Motičnjaku.

– Prema informacijama koje sam dobio iz Hrvatskih cesta, trebala bi do proljeća krenuti izgradnja. Onda nas još čekaju rotori Hrašćica i Gojanec. Kao što smo rekli, u četiri godine, do kraja iduće godine, bi sva ta prometna mjesta gdje su se stvarali čepovi uspjeli urediti. Pred dobivanjem smo i građevinske dozvole za pretvaranje pothodnika u podvožnjak. To bi isto krenulo na proljeće. Onda nas još samo čeka kućanska rampa za koju ćemo nastojati iduće godine raspisati natječaj – najavio je Čehok.

n.kalajdžija / sjever.hr

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.