Now Reading:
Kod groblja u Ludbregu uređuje se parkiralište, uskoro na red dolaze staze na groblju
Full Article 1 minutes read

Kod groblja u Ludbregu uređuje se parkiralište, uskoro na red dolaze staze na groblju

U tijeku su radovi na uređenju parkirališta na gradskom groblju u Ludbregu. Ovo je prva faza radova, a na proljeće u drugoj fazi slijedi i asfaltiranje parkirališta.

–Grad je prošle godine prijavio projekt cjelovitog uređenja groblja koji je uključivao sanaciju svih staza, spomenika, spomeničke baštine i javnih spomenika koji su pod zaštitom Ministarstva kulture. Također uključeno je bilo i uređenje židovskog dijela groblja te restauracija grobne kuće i prostora ispred. Vrijednost projekta bila je 9 milijuna, ali nažalost projekt na ruralnom fondu nije prošao. Odlučili smo krenuti rješavati samostalno dio po i dio i čekati otvaranje novog natječaja. Trenutno se radi na uređenju parkirališta s južne strane kako bi se ono uredilo, a na proljeće će biti i asfaltirano. Tako ćemo dobiti dodatan parkirališni prostor pa neće biti potrebno automobile ostavljati na cesti – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Također je najavio da nakon blagdana Svih svetih kreće uređenje samih staza i prostora ispred grobne kuće, odnosno kapure. Uređenje staza ići će u fazama, a u daljnjim planovima je izrada i postavljanje kolumbarijskog zida za urne.

www.sjever.hr

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.