Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek ugostio najbolje preloške odgojno-obrazovne djelatnike
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Kolarek ugostio najbolje preloške odgojno-obrazovne djelatnike

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno – obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., a nagrađeni su novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Među njima, našlo se i petero učitelja iz škola s područja Preloga: Katica Mikulaj Ovčarić (Osnovna škola Draškovec, Osnovna škola Prelog) Maja Labaš Horvat, Dragica Koštarić, Danijela Naranđa i Tanja Baksa (svi Srednja škola Prelog). Za dio njih je priređen prijem u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, gdje je im je na nagradi čestitao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a u njihovoj pratnji bio je i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Podsjetimo, javni poziv za dodjelu ove nagrade raspisan je u svibnju, a prijave su trajale do kraja lipnja. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, i slično.

Također, aktivnosti ‘nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja’ ove godine uključivale su i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu čime će se istaknuti i nagraditi njihov dodatan trud koji su uložili tijekom posljednjih mjeseci u pružanju podrške i omogućavanju nastavka obrazovanja svim učenicima, pojasnili su iz Ministarstva proljetos.

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada, od 1994. kada ga je proglasio UNESCO. Na isti datum 1966. potpisana je Preporuka o statusu nastavnika kojom se propisuje razina obrazovanja, način zaposlenja i daljnjeg usavršavanja nastavnika čime se prepoznala važnost visokoobrazovanog, stručnog nastavnog kadra koji će poučavati djecu i mlade. Obilježava se u više od 100 zemalja, uključujući i Republiku Hrvatsku.

www.sjever.hr

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.