Now Reading:
DOBRA VIJEST Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
Full Article 3 minutes read

DOBRA VIJEST Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC

Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

Naime, istraživanje je analiziralo gotovo 350 tisuća upita članova ADAC-a, pristiglih od svibnja do rujna 2020. Upiti su se odnosili na rute prema omiljenim odredištima za godišnji odmor, a Hrvatska je prema rezultatima istraživanja zauzela odlično treće mjesto.

ljeto

-Hrvatski turizam ove je godine pokazao veliku inovativnost i prilagodljivost. Upravo rezultati istraživanja njemačkog autokluba ADAC potvrđuju kako je Hrvatska bila poželjna auto destinacija za njemačke turiste. Zadovoljna sam što smo reagirali vrlo brzo i uveli mnoga praktična rješenja za naše goste, primjerice kroz web stranicu ENTER CROATIA turistima je omogućen brži i sigurniji ulazak u zemlju, a sektor se kontinuirano prilagođavao svim epidemiološkim mjerama i preporukama. Posebno je veliko zanimanje njemačko tržište pokazalo za Istru i Dalmaciju, što ukazuje da je regionalni pristup koji je zastupala hrvatska Vlada dao dobar rezultat te omogućio povećani broj dolazaka turista na destinacije koje su imale povoljnu epidemiološku situaciju. Posebno je važno što je njemačka Vlada prepoznala blagodati takvog pristupa i redovito donosila izmjene u popisu sigurnih regija u Hrvatskoj. Njemački turisti su svakako dobrodošli gosti i u posezoni – kazala je ministrica Nikolina Brnjac.

brnjac

-Za cjelokupni hrvatski turistički sektor iznimno je važno što, unatoč izazovnim i zahtjevnim okolnostima u 2020. godini, raste interes za hrvatskim destinacijama na njemačkom tržištu. Njemačka je naše tradicionalno najvažnije emitivno tržište s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 13 milijuna noćenja te vjerujemo kako će Nijemci i u budućnosti svoje povjerenje pokloniti upravo Hrvatskoj – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Na rang listi država po broju upita, kao i inače, vodeća je Njemačka s 33 posto upita, što je rast od 3,4 postotna boda u odnosu na 2019. Druga je Italija s oko 15 posto upita što predstavlja pad u odnosu na prošlu godinu od četiri postotna boda. Hrvatska je zauzela odlično treće mjesto te pritom bilježi rast od gotovo pet postotnih bodova. Na četvrtom je mjestu Austrija, a destinacije poput Francuske i Turske također bilježe smanjivanje potražnje.

-Ovogodišnja analiza u jeku korona krize utvrdila je promjenu navika njemačkih automobilista u odabiru destinacija za ljetni godišnji odmor. Tako su najveći rast potražnje ostvarile Njemačka, ali i Hrvatska – zaključio je Draghicchio.

turisti

Dodatna potvrda odlične pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu je i poredak ADAC-a po regijama gdje su po prvi puta, na prvom i drugom mjestu, dvije hrvatske regije – Istra i Dalmacija. Isto je istraživanje potvrdilo i veliko zanimanje Nijemaca za hrvatske kampove pa je tako naša zemlja u ovoj kategoriji, s 15,4 posto upita, pretekla Italiju i zauzela visoko drugo mjesto, odmah iza vodeće Njemačke koja bilježi 25 posto upita. Istraživanje ADAC-a, najvećeg europskog autokluba koji broji više od 21 milijun članova, potvrdilo je okretanje Nijemaca prema domaćim destinacijama za vrijeme korona krize. Osim toga, potvrdilo je i projekcije prema kojima se Hrvatska ubrajala među traženije destinacije zbog dobre epidemiološke situacije te dobre povezanosti cestovnim pravcima sa zemljama srednje Europe, a među kojima je i Njemačka.

www.sjever.hr

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.