Now Reading:
Što obustava isporuke lijekova znači za varaždinsku bolnicu?
Full Article 1 minutes read

Što obustava isporuke lijekova znači za varaždinsku bolnicu?

Veledrogerije su u utorak obustavile isporuku lijekova i medicinskog materijala većini zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, među njima i Općoj bolnici Varaždin.

Opća bolnica Varaždin raspolaže s određenom, manjom zalihom lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Vezano uz novonastalu situaciju, svim odjelima OB Varaždin naloženo je racionalno korištenje lijekova i potrošnog medicinskog materijala, no, ako ovakvo stanje se hitno ne riješi, dolazi u pitanje funkcioniranje cjelokupnog zdravstvenog sustava.

– Kako su u Općoj bolnici Varaždin pacijenti te njihovo zdravlje na prvom mjestu, Uprava i djelatnici ustanove napravit će sve što je u skladu s našim mogućnostima da pružimo adekvatnu zdravstvenu skrb – izjavio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., ističući da zdravstveni sustav u Hrvatskoj na mjesečnoj razini generira oko 200 milijuna kuna novih obveza.

Kako je pojasnio, razlog tome nalazi se u činjenici da bolnice, odnosno usluge koje zdravstvene ustanove pružaju, ne stvaraju manjak tj. Gubitke kako se to najčešće prezentira, već cijena usluga u zdravstvu koje plaća HZZO ne prati porast cijena lijekova i potrošnog materijala te popratnih troškova te je preniska.

sjever.hr

20.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.