Now Reading:
Virus na Klinici za tumore: zaraženo 7 liječnika, 5 sestara i 10 pacijenata
Full Article 2 minutes read

Virus na Klinici za tumore: zaraženo 7 liječnika, 5 sestara i 10 pacijenata

zagreb korona

Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu pozitivno na koronaviru je petero liječnika i pet medicinskih sestara s Odjela abdominalne kirurgije i otorinolaringologije, te ukupno desetero pacijenata, potvrdio je u subotu predstojnik Klinike Ivan Milas.

“Za sada imamo pet pozitivnih kirurga abdominalaca, dva pozitivna ORL kirurga, imamo pet pozitivnih medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije. Kako su to kolege koji idu u operacijske sale, imamo pozitivne dvije sestre instrumentarke, imamo pet pozitivnih operiranih pacijenata na intenzivnoj njezi. To nam je sada trenutna situacija. I još pet pozitivnih pacijenata na odjelu, 10 pozitivnih pacijenata”, rekao je za HTV dr.  Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”.

Dodao je da su jučer premjestili dva pacijenta u KB Dubrava. “S kolegama u Dubravi smo u kontaktu i vidjet ćemo kako ćemo nastaviti”, kazao je dr. Milas.
 Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da je pozitivno  pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog.
 Potvrdio je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije, a zaražena je i jedna fizioterapeutkinja. No, napomenuo je kako privremeno zatvaranje bolnice “nije opcija”, te da operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela.
 Ravnatelj KBC-a Zovak kazao je kako je ranije ovaj tjedan razgovarao i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem o podijeli na A i B timove. Istaknuo je kako su za preglede u zakazanim terminima koji nisu hitni, pacijenti zamoljeni da ne dolaze.

Input your search keywords and press Enter.