Now Reading:
Slaven Belupo pregazio Istru 1961 na krilima fenomenalnog Glavčića; Ivan Krstanović postao rekorder po zabijenim penalima
Full Article 4 minutes read

Slaven Belupo pregazio Istru 1961 na krilima fenomenalnog Glavčića; Ivan Krstanović postao rekorder po zabijenim penalima

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 8. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali prvu ovosezonsku pobjedu. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš uvjerljivo su svladali Istru 1961 rezultatom 5:1. Mrežu Puljana gađali su dva puta Božić te jednom Krstanović, Glavčić i Boakye.

Trener Tomislav Stipić odlučio je od prve minute na teren poslati Filipovića na golu, dok su obrambeni dio momčadi činili Božić, Paracki i Soldo. U veznoj liniji zaigrali su Bačelić Grgić, Glavčić i Mlinar, a na bokovima Lulić i Goda. U vrhu napada od početka su krenuli Krstanović i Etoundi.

Bolje je u utakmicu ušla domaća momčad te je već u sedmoj minuti zaprijetila golu gostiju. Udarac Glavčić s 20-ak metara otišao je iznad gola vratara Majkića. Odgovorila je Istra na sličan način preko Blagojevića, ali Filipović nije imao težak posao. U 15. minuti dvije odlične šanse za domaću momčad. Udarce Etoundija s 5 i Božića s 10 metara odličnim je reakcijama obranio golman Istre. Pet minuta kasnije pokušao je Krstanović iskosa s lijeve strane iz okreta, ali nije bio precizan. Bolju igru koprivnička momčad je okrunila u 31. minuti. Glavčić je izvrsno centrirao, a Božić glavom loptu pospremio u gol za 1:0. Osam minuta kasnije nova velika prilika za Slaven Belupo. Goda je izbio 1 na 1 s golmanom gostiju koji je obranio njegov pokušaj loba. U sudačkoj nadokandi “copy – paste” prvog gola. Glavčić je savršeno centrirao, a Božić ponovno glavom zakucao, ovog puta za 2:0.

Na samom početku drugog poluvremena 3:0. Krstanović je mirno realizirao kazneni udarac u 50. minuti susreta i donio veliku prednost Slavenu. Novi pogodak dogodio se u 60. minuti. Krstanović je proigrao Glavčića koji se u šesnaestercu minijaturom oslobodio svojih čuvara i prelijepo pogodio za 4:0. Sedam minuta kasnije veliku priliku imala je gostujuća momčad, ali je Filipović savršenom reakcijom spasio svoja vrata. Belupo je nastavio s napadima na gol gostiju. Boakye je svoj prvijenac u novom dresu i pogodak za 5:0 zabio u 78. minuti. Do kraja susreta gosti su preko Vuka smanjili na 5:1.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje kod Varaždina. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.

  1. kolo HT Prve lige

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 16.10.2020.

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 5:1 (2:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Lulić, Glavčić (od 63. Brković), Bačelić Grgić, Mlinar (od 77. van Bruggen), Goda (od 77. Zirdum) – Krstanović (od 77. Boakye), Etoundi (od 43. Knoll). Trener: Tomislav Stipić.

NK ISTRA 1961: Majkić – Hujber, Paez (od 61. Guzina), Kim – Sane (od 61. Navarro), Blagojević, Ivančić, Sergio, Vuk – Špoljarić (od 61. Lisica), Gržan. Trener: Fausto Budicin.

Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Tomislav Keglević (Našice), Ivan Janić (Ilok) i Ivan Matić (Osijek).

VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Borut Križarić (Čakovec).

Delegat: Jure Zečević (Knin)

Kontrolor: Miroslav Vitković (V. Gorica).

Žuti kartoni: Mlinar 53′ (Slaven Belupo); (Istra 1961)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Istra 1961)

Strijelci: 1:0 Božić 31‘, 2:0 Božić 45′, 3:0 Krstanović 50′, 4:0 Glavčić 61′, 5:0 Boakye 78′, 5:1 Vuk 85′

www.sjever.hr/NK Slaven Belupo Foto NK Slaven Belupo 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.