Now Reading:
Reformisti Gradske organizacije Varaždin predali donaciju socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Antuna“
Full Article 1 minutes read

Reformisti Gradske organizacije Varaždin predali donaciju socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Antuna“

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se obilježava diljem svijeta 17. listopada, Gradska organizacija Reformista Varaždin predala je prigodnu donaciju socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Antuna“ u Varaždinu.

Socijalna samoposluga brine o 500-tinjak korisnika koji su u najvećem riziku od siromaštva, a 30-tak aktivnih volontera već sedam godina brine kako bi oni najugroženiji imali svoje osnovne prehrambene i higijenske namirnice.

– Ovom donacijom željeli smo obilježiti Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Važno je da se svi uključimo u pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija i da zajedničkim snagama napravimo jedan pomak u društvu. Međusobno pomaganje, omogućavanje dostupnog obrazovanja i zdravstvenih usluga te osiguravanje radnih mjesta samo je jedan korak u sprečavanju porasta socijalno ugroženih – rekao je Robert Vugrin, predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin te zahvalio volonterima koji se brinu o potrebama najugroženijih u našem gradu, ali i kolegama koji su se uključili u ovu akciju.

Podjeli su se pridružili i Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i gradski vijećnik Grada Varaždina, Mirjana Soldatek, tajnica Gradske organizacije Varaždin i Ivana Borovec, glasnogovornica Gradske organizacije Reformista Varaždin.

sjever.hr 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.