Now Reading:
I Gradska knjižnica Klanjec obilježava Mjesec hrvatske knjige – stiže Stipe Božić
Full Article 2 minutes read

I Gradska knjižnica Klanjec obilježava Mjesec hrvatske knjige – stiže Stipe Božić

U ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige koji je počeo danas i trajat će do 15. studenog održat će se širom Hrvatske gotovo 1700 programa i to pod motom Razlistaj se!

Usprkos epidemiji!

Uvodni tekst programske knjižice ove godine potpisuje Božica Jelušić te između ostalog piše:

“Kad je američki pjesnik Wallace Stevens među svoja poetička načela uvrstio i dvije tvrdnje koje glase: „Nema isključivo pjesničke građe. Cijeli svijet je pjesnička građa.“, naprosto je dao krila svima koji su nadahnuti promatranjem i obožavanjem prirode, svijeta oko sebe, mijena godišnjih doba i čudesnih panorama kojima nas nebeski svod i zemaljsko okružje daruju. Čovjek je vezan za prirodu, ukotvljen u njoj, izložen njezinim energijama, blagotvornim i opasnim, te je njegova zadaća pronaći balans i zadržati mjesto „na vrhu piramide postojanja“, kako si naša vrsta to voli laskati.”

Kao najbolji mogući primjer koji dokazuje tvrdnju pjesnika, Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec predstavlja vam u srijedu 21. listopada 2020. godine s početkom u 18:30 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca  čovjeka koji je sinonim za planinara, alpinista i himalajskog penjača. Putopisca, snimatelja, ali i uvijek požrtvovnog člana Gorske službe spašavanja, Stipu Božića i njegov San o Everestu.

– Koja je vrijednost penjanja? Ja mislim da su to priče. Davno kada nas ne bude više, ostat će naše priče. Nadam se da će tako i moje priče ostati – kaže Stipe Božić, a mi vas pozivamo da nikako ne propustite ovu priču. 

U skladu s epidemiološkim mjerama ograničen je broj osoba koje mogu prisustvovati predstavljanju knjige te vas molimo da se obavezno prijavite u Gradskoj knjižnici do utorka 20. listopada u vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

foto: Facebook

sjever.hr 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.