Now Reading:
Donosimo vikend prognozu – kakvo nas vrijeme očekuje?
Full Article 2 minutes read

Donosimo vikend prognozu – kakvo nas vrijeme očekuje?

Vrijeme danas bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim na Jadranu.

Mjestimice će biti malo kiše ili ponekog pljuska, uglavnom u Dalmaciji i Slavoniji. Ujutro na zapadu unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab, u istočnim predjelima prolazno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u početku na južnom dijelu još jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu 14 i 19 °C.

Biometeorološke prilike će se poboljšavati tijekom dana u cijeloj zemlji, a poboljšavanje će započeti u najzapadnijim krajevima. Većini ljudi će se poboljšati raspoloženje i koncentracija, a kronični bolesnici će lakše podnositi svoje bolesti. U drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike poboljšati i na krajnjem jugu i istoku Hrvatske pa će i tamo večer biti ugodna za odmor a noć za dobar san.

U nastavku vikenda prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti lokalno magla koja se u ponedjeljak i utorak može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. U utorak će zapuhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Jutra u unutrašnjosti svježa uz mogućnost slabog mraza, a najviša temperatura u blagom porastu.

sjever.hr 17.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.