Now Reading:
Svi ste pozvani na 5. Ride&Bike biciklijadu – „Zahvala jeseni u Klanjcu 2020.“
Full Article 4 minutes read

Svi ste pozvani na 5. Ride&Bike biciklijadu – „Zahvala jeseni u Klanjcu 2020.“

Pozivamo vas na RIDE&BIKE Biciklijadu u Klanjcu kojom promoviramo prirodnu i kulturnu baštinu RIDE&BIKE destinacije, bicikliramo u prirodi i družimo se, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera!

Projektom RIDE&BIKE II unaprjeđujemo postojeću biciklističku infrastrukturu na području RIDE&BIKE destinacija, koja uključuje i našu Krapinsko-zagorsku županiju! Projektom smo već educirali biciklističke vodiče, definirali smo RIDE&BIKE standarde odnosno uvjete za Bike friendly objekte, uredili smo odmorišta odnosno 5 novih interaktivnih interprerativnih punktova te uz postojeća odmorišta koja smo postavili kroz projekt RIDE&BIKE I i ona koja je postavila Krapinsko-zagorska županija, trenutno imamo 27 punktova za odmor biciklista. Družili smo se na radionicama interpretacije baštine, na radionicama na kojima smo osmisliti Zajedničku strategiju i Akcijski plan dugoročne suradnje RIDE&BIKE destinacije, a sad je došlo vrijeme da se i aktivno družimo i to upravo biciklirajući!

I zato ovu godinu koju ćemo zasigurno pamtiti kao COVID-19 godinu, želimo ipak napraviti malo ljepšom, ako ništa drugo barem malo aktivnijom! Iskoristit ćemo još ove, nadamo se, sunčane dane koji nam predstoje i biciklirajući u prirodi jačati naš imunitet! Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na 5. klanječkoj biciklijadi koja će se ove godine organizirati u okviru projekta RIDE&BIKE II i sufinanciranju Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.
Biciklijadu organizira vrijedan tim Osnovne škole A. Mihanovića Klanjec, održava se u okviru najpoznatije klanječke manifestacije „Zahvale jeseni“, a startamo u subotu, 3.10. u 13,00 h (upisi i prijave od 12,00 h) na Trgu A. Mihanovića!

Prijaviti se možete ovdje

Biciklijada „Zahvala jeseni u Klanjcu 2020.“

Datum: 3.10.2020. (subota) Online prijave na: https://biciklijada2020.mestapps.com/
Kotizacija: nema
Prijave na dan biciklijade na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu od 12,00 do 13,00 sati
Start: 13,00 sati
Ruta: 39 km, asfalt; Klanjec (Trg Antuna Mihanovića) – Lučelnica – Radakovo – Luka- Veliko Trgovišće – Dubrovčan – Tuheljske Toplice – Klanjec (Trg Antuna Mihanovića)
Pauza: Veliko Trgovišće
Planirani povratak: 17,00 sati

Za one koji dolaze autom od 12,00 sati osigurano je parkiralište kod osnovne škole. Moguće je koristiti svlačionice i tuš u sklopu školske sportske dvorane.
Sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost te su dužni poštovati prometna pravila i propise. Svi sudionici biciklijade sami snose odgovornost za svoju sigurnost i ponašanje, kako tijekom vožnje, tako i na odredištu. Zato krenite na biciklijadu s ispravnim biciklima i zajednički se potrudimo da biciklijada protekne u veselom ozračju. Biciklijada će se odvijati pod prometom te ćemo koristit jedan kolnički trak. Ponesite dovoljno tekućine.

Organizator će osigurati redare. U slučaju potrebe (kvar bicikla, ozljede i sl.) kombi „metla“ i medicinska služba će bit na začelju kolone tijekom cijele biciklijade. Osigurana je okrjepa (napitci, voće, energetske pločice) na polovici rute u Velikom Trgovišću. Planirani povratak je oko 17,00 sati. Sukladno vremenskim prilikama, ponesite odgovarajuću odjeću. Djeca mlađa od 12 godina obavezno moraju biti u pratnji odrasle osobe (roditelja ili staratelja). Preporuča se upotreba kaciga (za djecu do 16 godina ona je obavezna).

bicikl

Napominjemo da će se biciklijada održati uz pridržavanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, dezinfekcija ruku i ostalih uputa koje budu vrijedile u trenutku održavanja biciklijade).
Hrana i piće nakon biciklijade su osigurani.

Biciklijada se održava u sklopu manifestacije „Zahvala jeseni u Klanjcu 2020.“, a organizira ju OŠ Antuna Mihanovića Klanjec uz potporu Zagorske razvojne agencije u sklopu projekta RIDE&BIKE II te je sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i program suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020. Više informacija o projektu: rideandbike.eu !

www.sjever.hr

30.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.