Now Reading:
Kolar u Rijeci: „Imajmo mudrosti da naš novi, moderan SDP gradimo zajedno. Iduću subotu izađite na glasanje i izaberite promjene”
Full Article 4 minutes read

Kolar u Rijeci: „Imajmo mudrosti da naš novi, moderan SDP gradimo zajedno. Iduću subotu izađite na glasanje i izaberite promjene”

Željko Kolar, kandidat za novog predsjednika SDP-a, održao je danas u Rijeci konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoj program „Novi SDP. Nova Hrvatska.“ uz osvrt na trenutnu situaciju u stranci i u Hrvatskoj.

Na samom početku Željko Kolar je zahvalio svojim domaćinima Romani Jergović i Željku Jovanoviću na izboru u novo Predsjedništvo SDP-a:
-Siguran sam da će s obzirom na njihov dosadašnji rad, dati svoj maksimalni doprinos novom SDP-u za novu Hrvatsku.

Rekao je kako sukobi unutar stranke moraju prestati te se SDP mora okrenuti suradnji i okupljanju.
-SDP se predugo bavi sam sa sobom, a nema vremena za čekanje. Članice i članovi su uputili jasnu poruku da SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku jer nije sposoban resetirati zemlju ako ne može sebe – kazao je Kolar.

Smatra kako stranka mora promovirati socijaldemokratske vrijednosti te da građani očekuju rješenja za probleme u kojima se nalaze.
-SDP mora voditi brigu o ljudima koji žive od svog rada, jer je to SDP zaboravio i prepustio ta pitanja drugim strankama – rekao je Kolar i dodao kako SDP sada bira novog predsjednika između sjajnog teoretičara-Grbina i sjajnog praktičara kakvim smatra sebe, a stranci je sada potreban praktičar s pobjedničkim mentalitetom.

Kolar naglašava kako je potrebno koncentrirati se na lokalne izbore iduće godine kako bi stranci podigli rejting.
-Moramo zadržati sve gradove i općine u Hrvatskoj, a pogotovo našu Rijeku koja će i dalje ostati SDP-ova crvena, ali od ponosa za svoju slavnu prošlost i vjere za naprednu budućnost – rekao je Kolar i dodao kako samo snažan SDP, moderna stranka ljevice i lijevog centra jamac izgradnje Hrvatske kao moderne države učinkovitog pravnog sustava i funkcionirajućeg tržišnog gospodarstva u kojoj je izražena solidarnost prema svim ranjivim skupinama.

Naglasio je kako bez obzira na sve probleme koji su se nakupljali godinama, SDP ostaje stranka koja vjeruje u ljude koji zajedničkom energijom, znanjem i snagom mogu ostvariti slobodniji i kvalitetniji život.

Članovi Županijskog ogranka stranke slažu se s Kolarom da je stranci potreban potpuni zaokret i promjena čelnih ljudi stranke u cilju izgradnje jasne ideologije i vođenja konkretnih politika za boljitak naših građana.
-Za pravedno društvo se treba boriti, a SDP ima snage okupljati sve s ljevice i lijevog centra kako bi ostvarili taj cilj – rekao je Kolar.

Osvrnuo se i na primopredaju broda Brodogradilišta 3. maj 733-Algoma Interpid Kanadskoj tvrtci Algoma Central Corporation, što je prva isporuka u tom brodogradilištu nakon tri godine i 427 dana blokade računa.
-3. Maj je ona svijetla točka riječke brodograđevinske tradicije u koju su svoje znanje utkali tisuće vrijednih radnika. Spas 3. maja nije plod slučajnosti ili sreće. On je rezultat znanja i predanosti radnika koji imaju bogato iskustvo ali i želju da rade ono sto najbolje znaju. Uvjeren sam da će Rijeka ostati snažan brodograđevni grad s punim navozima i sutra, a i za 10, 20 godina – istaknuo je Kolar.

Pozvao je sve članice i članove da ponovno izađu na izbore u još većem broju:
-Vašim glasovima ponovno ćemo izgraditi stranku i iz temelja početi provoditi promjene, istaknuti vrijednosti vas kao uspješnih političara i vratiti povjerenje biračima. Okupljanje će zamijeniti podjele, a rasprave svađe. Imamo snage i energije za bolji SDP. Imajmo i mudrosti da naš novi, moderni SDP gradimo zajedno. Iduću subotu izađite na glasanje i izaberite promjene. A ako ne pobijedim, čestitat ću Grbinu, učiniti sve da ima miran mandat i da svi koji su glasali za mene daju podršku novom čelništvu stranke – zaključio je Kolar.

www.sjever.hr

30.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.