Now Reading:
Dodijeljena priznanja Grada Zlatara
Full Article 2 minutes read

Dodijeljena priznanja Grada Zlatara

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, 23. rujna, održanoj u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, zaslužnim građanima dodijeljena su godišnja priznanja.

Trebala su biti uručena još u travnju, u povodu Dana Grada Zlatara, ali zbog situacije s pandemijom korona virusa, svečanost je odgođena i održana je sada u sklopu manifestacije  Dani kajkavske riječi, u galerijskome prostoru, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Najviše javno priznanje Grada Zlatara, Plaketu, primili su braća , Darko i Krešo Hitrec, za 100 dobrovoljnih  davanja krvi . Diplome su pripale mladim zlatarskim sportašima, Tomi Valjaku i Lani Preis, za njihova vrijedna dostignuća u  sportskim aktivnostima, skijanju i tenisu. Pripala im je i novčana nagrada, po 5000 kn svakome, kao pripomoć Grada u njihovu sportskome razvitku i doprinosu svojoj i afirmaciji Zlatara. Diplomom je nagrađen i Vilko Kukec za dugogodišnje uspješno sudjelovanje na natjecanjima orača, a isto je priznanje dodijeljeno i Ani Kudelić, umirovljenoj medicinskoj sestri i predsjednici Udruge žena Zlatar.

Odlukom gradonačelnice, Jasenke Auguštan Pentek, nekoliko je članica Udruge primilo zahvalnice. S pokrićem, jer nesebično i samoinicijativno brinu o održavanju zlatarskih cvjetnih površina. Svečanosti ugođaja pridonio je nastup vokalne skupine DORA, KPD-a „Zlatarjeve“ i Martina Žučka.

www.sjever.hr/zlatar.hr 30.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.