Now Reading:
Varaždinski Boxmark više nije među najvećim korisnicima potpora za očuvanje radnih mjesta
Full Article 2 minutes read

Varaždinski Boxmark više nije među najvećim korisnicima potpora za očuvanje radnih mjesta

boxmark

Posljednji detaljni podaci o korisnicima mjera ORM odnose se na potpore za lipanj. Listu prvih 10 prema ukupnom iznosu sufinanciranja najvećim dijelom čine najveće turističke kompanije predvođene Valamarom (9,6 mil. kuna), Plavom Lagunom (4,86 mil.) i Maistrom (4,4 mil.), a u top 10 korisnika su još četiri hotelske tvrtke.

U društvu deset najvećih u lipanjskim potporama našao se i Studentski centar zagrebačkog Sveučilišta s 3,4 milijuna potpore, te dvije prijevozničke tvrtke – Čazmatrans (2,66 mil.) i Autotrans (2,42 mil. kuna). Istodobno, s lipnjem u toj skupini više nisu bile npr. proizvodne kompanije poput solinskog AD Plastika i varaždinskog Boxmark Leathera.

Što se tiče srpnja i kolovoza glavnina isplata po mjerama ORM odnosi se na one koje su zatražili poduzetnici prema kriteriju pada prihoda (više od 60%) i pripadnosti djelatnostima najpogođenijim krizom (prijevoz i skladištenje, ugostiteljstvo, događanja, umjetnost i zabava). Te potpore iznose do 4000 kuna po radniku, za srpanj ih je isplaćeno više od 185,5 mil. kuna (7329 korisnika), a za kolovoz do sada nešto više od 100 milijuna (4353 poslodavca).

Potpore po kriterijima utvrđenim nakon lipnja za mikropoduzetnike (do 2000 kuna), za srpanj je dobilo njih oko 11,5 tisuća, a HZZ im je proslijedio više od 46 milijuna kuna, a za kolovoz dosad nešto više od 20 milijuna kuna.https://www.poslovni.hr/poduzetnik/za-srpanj-poduzetnicima-isplaceno-248-milijuna-i-dalje-najvise-turistickim-asevima-4252570

www.sjever.hr/Poslovni.hr 29.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.