Now Reading:
U Klanjec dolazi jedna od trenutno najgledanijih kazališnih predstava u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

U Klanjec dolazi jedna od trenutno najgledanijih kazališnih predstava u Hrvatskoj

Iako epidemija koronavirusa nije dozvolila da se ovogodišnji Glumački festival u Krapini održi u svom tradicionalnom proljetnom terminu, a i u novom jesenskom bit će organiziran u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama, ipak veseli što možemo najaviti da GFUK i u ovoj “novoj normalnoj” godini dolazi u Klanjec i to s jednom od trenutno najposjećenijih kazališnih predstava u Hrvatskoj.

U subotu, 10. listopada 2020. u Velikoj dvorani Grada Klanjca u 19 sati gostuju Satiričko kazalište Kerempuh i Kazališta Moruzgva s Cabaretom  „Preko veze“ koju je režirao Ivan Leo Lemo, a igraju Mila Elegović, Ana Begić / Jelena Miholjević, Ana Maras Harmander /Mirela Videk Hranjec i Linda Begonja / Petra Dugandžić.

Riječ je o duhovitoj i aktualnim glazbenim brojevima ispunjenoj satiričkoj komediji u izvedbi sjajnih i svima nam dobro znanih hrvatskih glumica.

“Mnogi od nas navikli su puno toga obavljati “preko veze”; zapošljavati se, pobjeđivati na raznim natječajima, upisivati djecu u vrtiće i škole, ugurivati babe na preglede po bolnicama, dobivati nagrade etc., etc. S opravdanjem da to svi rade i da neće oni biti jedine budale koje čekaju “po redu i redoslijedu”. Jer tko čeka, zna se, taj crkne u čekaonici, taj ne dobije posao, taj ne doživi takozvani uspjeh, taj nije glavni u selu…Heroine iz našeg kabarea u interpretaciji veličanstvenih glumica prikazat će vam do kakvih živčanih vodopada ih je doveo rafting niz kanjone hrvatske tranzicije u kanuu korupcije, mita i ucjene. Htjele su preveslati sve, a dobile su veslima po glavi. Vama, draga publiko, za zabavu i zamišljaj. Tko je od nas bez grijeha, neka prvi baci kamen!” – kaže režiser predstave Ivan Leo Lemo.

Predstava će se održati u Velikoj dvorani Grada Klanjca u skladu s epidemiološkim mjerama, s ograničenim brojem mjesta koje omogućuje fizičku distancu između posjetitelja i uz obvezno nošenje maske. Iz tog razloga na raspolaganju će biti samo 106 ulaznica.

Po cijeni od 50,00 kn možete ih kupiti u Kulturnom centru Klanjec (Gradska knjižnica), radnim danom od 8-16 sati i subotom od 8-12 sati;  tel. 551 002, 550 235. 

sjever.hr 29.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.