Now Reading:
POTVRDA USPJEŠNOSTI PROJEKTA Gotovo 80% žena zaposlenih preko programa “Zaželi” radi i nakon završetka projekta
Full Article 2 minutes read

POTVRDA USPJEŠNOSTI PROJEKTA Gotovo 80% žena zaposlenih preko programa “Zaželi” radi i nakon završetka projekta

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije u utorak je održan okrugli stol na temu “Mogućnosti zapošljavanja za žene na današnjem tržištu rada”.

Naime, Centar za pomoć u kući već dvije godine zapošljava žene na potpori i podrški starijim i nemoćnim osobama kroz projekt „Evo me” u sklopu programa „Zaželi”.

– Kroz naš projekt zaposlili smo osam žena u razdoblju od dvije godine. Žene su se educirale kroz formalne i neformalne oblike obrazovanja, šest žena je završilo tečaj za gerontodomaćicu, troje za maserku i jedna završava za njegovatelja čime im se povećava mogućnost zapošljavanja i nakon projekta. Projekt se provodi na području pet općina: Pribislavec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Kotoriba i Donja Dubrava. Kroz dvije god projekta pružali smo podršku oko 90-ak starijih i nemoćnih osoba. Žene su kroz tjedan obilazile 7-10 korisnika, neke na svakodnevnoj bazi, neke povremeno. Pomoć u kući uključuje dostavu lijekova, namirnica, pomoć kod ostvarivanja zdravstvene zaštite, kontakt s liječnikom, podrška uz komunikaciju jer nekome je dovoljan samo razgovor – pojasnila je voditeljica projekta Marijana Breški.

S obzirom na to da projekt ide kraju, na okruglom se stolu raspravljalo o mogućnostima zapošljavanja žena.

– Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potvrdili su da žene koje su radile na programima Zaželi, gotovo 80% tih žena i dalje radi nakon završetka projekta, što je primjer uspješnosti – dodala je.

Istaknula je i da postoji jako velika potreba za tom vrstom pomoći u kući te kako se u vrijeme krize i korone broj korisnika povećao.

m.furlan/sjever.hr 29.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.