Now Reading:
DAN POLICIJE Krapinsko-zagorska županija i dalje najsigurnija županija u RH
Full Article 2 minutes read

DAN POLICIJE Krapinsko-zagorska županija i dalje najsigurnija županija u RH

Povodom Dana policije delegacija Krapinsko-zagorske županije na čelu s županom Željkom Kolarom položila je vijenac i zapalila svijeće kod spomenika poginulim i umrlim policajcima kod policijske postaje u Zaboku.

Kao i svake godine, delegacija KZŽ i Grada Zaboka ovdje kod sjedišta naše Policijske uprave prisjeća se šest poginulih hrvatskih redarstvenika, naših zagorskih policajaca koji su dali svoj život u Domovinskom ratu i na ovaj način odajemo im počast i zahvalu, a šaljemo i poruku njihovim obiteljima da su s nama u mislima – kazao je župan Kolar.

Čestitao je Policijskoj upravi i svim djelatnicama i djelatnicima na izuzetno korektnoj suradnji te na odličnim rezultatima koje postižu u svom poslu.

– Treba spomenuti da smo mi najsigurnija županija u RH s najmanje kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika i da smo među prve četiri najbolje županije po sigurnosti u prometu, što je ohrabrujući rezultat – dodao je.

Kazao je kako je sigurnost na području KZŽ bitna iz različitih aspekata, primjerice za građane prilikom odlaska na posao te djece u škole, ali i za gospodarstvo.

– Ulagači koji dolaze u KZŽ, bez obzira dolaze li s područja drugih dijelova RH ili strani ulagači, uvijek pitaju za stanje sigurnosti jer što je viši stupanj stanja sigurnosti, oni su sigurniji za svoj kapital. To je jedna snažna poruka, policija je skoro pa nevidljiva, a učinkovita, i to je ono što mi kao društvo i ja kao društvo očekujem od naših policijskih službenika i službenica – zaključio je župan.

Robert Pavić, načelnik krapinsko-zagorske Policijske uprave izrazio je zadovoljstvo što je ta županija i dalje najsigurnija u Hrvatskoj.

– Prema statistici imamo najmanju stopu kriminaliteta, među četiri smo najsigurnije prometne županije, a u posljednjih 10-ak godina bilježimo najmanji broj prekršaja protiv javnog reda i mira, tako da iz toga uistinu možemo zaključiti o sigurnosti naših građana – rekao je Pavić.

Dodao je kako je situacija takva zahvaljujući suradnji policije i građana, suradnji kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta i predanim radom policijskih službenika na terenu pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova.

m.furlan/sjever.hr 29.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.